Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kendileri 2 Saatte OHAL İlan Ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atv ve A Haber ortak yayınına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında Hollanda’ya da değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Hollanda’ya ilişkin “kendileri 2 saatte OHAL ilan ediyorlar biz OHAL ilan edince hepsi ayakta” ifadelerine yer verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN HOLLANDA AÇIKLAMASI

“Hollanda’daki olayda, bırakın siz merkezi yönetimi, belediye, belediye… Belediye birkaç saat içerisinde oturuyor, olağanüstü hal ilan ediyor. Niye? Benim bakanımı oradan itfaiye aracıyla mı götürecek? Gelip makaslarla aracın kapılarını kesip öyle mi dışarı çıkaracak? Sınır dışı nasıl edecek? Ya bir bayan be, hani siz kadın haklarından bahsediyordunuz ya? Ve bu bayan Türkiye Cumhuriyeti’nin Bakanı, kendi toprağına girecek, diplomatik araç içerisinde, başkonsolosluk binasına girecek. Kendi başkonsolosluk binasına girmesine müsaade etmiyorsun, içeriden başkonsolosun çıkmasına müsaade etmiyorsun. Bütün bunların önünü açmak için ne yapıyor? Olağanüstü hal ilan ediyor, iki saat içerisinde.” 

“Hala Avrupa Birliği’nden, dünyada bu Helsinki ve melsinki hikayeleri var ya bizim ülkemizde, bunların hiçbirinden bir ses çıkıyor mu? Yok. Ama Türkiye’de olağanüstü hal ilan ediyoruz biz, darbe sebebiyle, Avrupa, hepsi ayakta, kim geldiyse Türkiye’ye, güya bizi ziyaret ediyor, ziyaret ederken de ‘bu olağanüstü hal ilanını ne zaman kaldıracaksınız?’ Sordukları soru bu. Biz ne zaman darbe girişimini neticeye kavuşturursak o zaman.” 

Kamupersoneli.net – ANKARA