Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Münbiç'i gerçek sahiplerine teslim edeceğiz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşma satır başları şöyle;

“ABD ile ticarette hedef 75 milyar dolar”

İhracatımız bu yıl 168 milyar doları aşarak rekor kırdı. Hedefimiz 500 milyar dolar. Sayın Trump son görüşmelerimizde en az 75 milyar dolarlık ticarete ulaşmamız gerektiğini söylüyor. Dün akşamki görüşmede bunu tekrardan dile getirdik. 

“Ülkemize en ufak saldırıda bulunanlar bunun bedelini çok ağır ödeyecekler”

Ülkemizin güvenliğinin sınırlarımızdan değil ötesinden başladığına inanıyoruz. Yıllardır ülkemizi kendi içine kapatanlar bizim bu politikamıza engel olmaya çalışıyor. Zeytin Dalı Harekatı’ndaki şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Biz oralardaki mücadelemizi sürdüreceğiz. Ülkemize en ufak saldırıda bulunanlar bunun bedelini çok ağır ödeyecekler. Tüm terör örgütleri bunun bedelini ağır ödüyor. Sayın Trump’la görüştüğümüz gibi 20 mil sınırlarımızın ötesinde bu bizim için bir koridor.

“Münbiç’i asıl sahiplerine teslim edeceğiz”

Pazartesi, Çarşamba Rusya ziyaretimiz var. Suriye konusunu ele alacağız. Sayın Putin ile de görüşme yapacağız. Münbiç’i asıl sahiplerine teslim edeceğiz. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Bizi ısrarla bu bölgelerden uzak tutmak isteyenler terör örgütlerini palazlandırmak peşindedir. Bizi uzunca bir süre oyalayanların amaçlarının sınırlarımızı delik deşik etmek olduğunu daha iyi gördük.

“Tüm hazırlıklarımızı tamamladık”

Bütün gücümüzle bölgedeyiz. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Gerekirse adımlarımızı atacağız. Trump’a “Lojistik desteği verin, DEAŞ’ı biz buradan temizleriz.” dedim. Ülkemize yeni bedeller ödetilmesine rıza göstermeyeceğiz. Bedel ödemesi gerekenler terör örgütleridir.