Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, okulların tatil edilip edilmeyeceği konusunda açıklama yaptı!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, telekonferansla görüştüğü Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, ”okulların tatil edilmesini isteriz. Bu konuda ki sizin görüşleriniz nedir?” diye sordu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün kendi Twitter hesabı üzerinden okulların tatil edilip edilmeyeceği konusunda açıklama yaptı! Fuat Oktay ve bakanlarla yaptığı telekonferans görüşmelerinin videosunu paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,Milli Eğitim Bakanı Selçuk’a, okulların tatil edilmesi kararının alınmasında Bilim Kurulu’nun kararının dikkate alınması gerektiğini sözyledi.

Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Tüm kurum ve kuruluşlarımızın çalışmalarını yakından takip ediyor, adımlarımızı eşgüdüm içerisinde atmayı sürdürüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve bakanlarla olan telekonferans görüşmelerinin görüntülerini paylaştı.

FAHİŞ FİYATLARA GEÇİT YOK

Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Okay ile yaptığı görüşmede, “Özellikle ürüleri çok değişik kanallarla yurt dışına kaçıranlara bu işin hesabını sorarız. Biz tabi ülkemiz içinde de bu ürünleri fahiş fiyatlarla yurt içinde de fahiş fiyata satanlara da bu işin hesabını kesinlikle sorarız. Bunun da yasalarla biliyorsunuz yeri yoktur” dedi.

Erdoğan, Oktay’a ekonomi ve turizmde alınacak tedbirler konusunda şu talimatları verdi:

Turizmde 14 günde geri ödeme konusunda da bunların zaten şuanda Hazine Maliye Bakanlığımız ile turizm Kültür Bakanlığımız ile görüşüyorlar.

ENERJİ ÖDEMELERİNDE ERTELEME OLABİLİR

Enerjide ise günlük ödemelerin ertelenmesi hususunda bu konuyu masaya yatırmamızda fayda olur. Bunlar düşünebilir. Erteleme konumuz olabilir ama doğalgaz ve elektriğin kapanması gibi bir şeyin içerisine takdir edersiniz ki biz çok daha zor günler yaşadık böyle bir şeye girmedik. Çünkü bu devlet sosyal bir devlettir. Sosyal devlette de böyle bir adım atılamaz. Bu konuda kararlı olacağız işi götüreceğiz.

SOYLU TOPLU TAŞIMADAKİ DÜŞÜŞÜ ANLATTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptığı görüşme sırasında ise toplu taşıma kullanımındaki düşüş ile ilgili bilgi aldı.

Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u ise tebrik etti. Erdoğan, “Uzaktan eğitim çalışmalarını ben de kısmen takip ettim. Rabbim teesirini hak etsin. İnşallah bu çalışma sistemiyle geleceğe yönelik çok çok farklı bir sistemi de oturtmuş oluyoruz ve bunun teknolojisini de zaten mevcut ama bunu da geliştirmek suretiyle artık okullarımızda şu dönemde oldu, bu dönemde olmadı diye bir endişe taşımayacağız” dedi.

TATİL İÇİN BİLİM KURULU ÖNERİSİ BEKLENECEK

Bakan Selçuk’un tatilin uzayıp uzamayacağı konusunda talimatı olup olmadığını sorması üzerine Erdoğan, “Bilim Kurulu’nun bu noktadaki tavsiyesini çok önemsiyorum. Uzatılabilir de uzatılmayabilir de … Ama eğer Bilim Kurulu eğer uzatılmasında fayda var diyorsa, ona uyalım. Bir hafta yeter diyorsa ona uyalım. Çünkü işin ehli onlar dolayısıyla onların tavsiyeleri istikametinde gitmekte fayda var. Çözeriz onu da” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı görüşmede ise Çin’den getirilen 50 bin kit ile ilgili son durum hakkında bilgi aldı.