Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Onlara Devlet Kurdurtmayız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan anayasa çalışmaları referandum oylaması kapsamında Ordu’da düzenlenen etkinlikte halka sesleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ordu’da yapmış olduğu konuşmanın satır başları şu şekilde. 

”PAZAR GÜNÜ HERKES SANDIĞA”

15 Temmuz’da tarihimizin en ağır ihaneti ile karşılaştık. Ordu’nun terörle mücadelede 17 şehidi var. Dün İstanbul’da şehit yakınlarımız ve gazilerimizle birlikteydi. Onların güçlü duruşunu gördükçe güvenim arttı. Sakın ha benim bir oyumdan ne olacak demeyin. Pazar günü herkes sandığa. Nerede akrabanız varsa arayacaksınız. Oylarını kullandılar mı soracaksın ki eze eze gelelim. Batı’ya cevap olacak tamam mı? Unutmayın bir komutan vatanı kurtarır, bir oyda yeri geldiğinde ülkenin geleceğini belirler. Onun için 16 Nisan’da tek bir oyun bile ziyan olmasına izin vermeyin. Sadece 20 ayda 11 bine yakın teröristi etkisiz hale getirdik. Teröristlerin buralara sızma planlarını biliyorsunuz, bunları gömüyoruz, gömeceğiz. Bu milleti, ümmeti bölemeyecekler. Onun için bunların üzerine gitmek ve Pazar günü bunun için oyumuzu kullanıyoruz. Sadece terör örgütleriyle değil ekonomide de ayağımıza çelme takıldı. Kabuğumuza çekilme yerine sahaya girmeye karar verdik Mesele şu veya bu şahsın değil ülkenin bekası meselesidir. Bu süreçte atılan her adım hukuk içinde atılmıştır.

” NE İŞİMİZ OLDUĞUNU ÖĞRENECEKSİN”

Terör kuşatmasında önemli bir yer olan Suriye’de de önemli bir harekat başlattık. Artık sahada olan Türkiye masaya çok daha güçlü bir şekilde oturuyor. Hani ana muhalefetin başındaki zatta diyordu ya önce gidin sonra ne işiniz vardı diyor. Akşam başka sabah başka… Hani hep soruyorlar ya 16 Nisan’dan sonra ne olacak? Terör örgütlerine karşı çok daha güvenli bir şekilde karşı çıkabileceğiz. Evet mi? Türkiye artık belirsizlik dönemlerini yaşamayacaktır. Türkiye’ye ihanet eden taş kesilir. 16 Nisan’da bu milletin ahını alanlar taş kesilecek ve sandığa gömülecek. Cerablus’a girdik, niye? Orada DEAŞ ve PYD vardı. Onları silip süpürmemiz gerekiyordu. Gaziantep saldırısından sonra kararımızı verdik. Cerablus’a kendi halkını yerleştirdik. Rai’ye girdik ama durmadık. Dabık’a girdik. Oradan da DEAŞ’ı attık. Baktık yetmiyor. El Bab.. oraya da ineceğiz dedik. Orayı da temizledik. Şu anda El Bab’da da kendi halkı var. Şimdi Münbiç’i konuşuyoruz. Kılıçdaroğlu ne işiniz var diyor. Ne işimizin olduğunu öğreneceksin. Siyaseti öğrendikten sonra bunu öğreneceksin ama geç olacak. bizim kimsenin toprağında gözümüz yok.

”ONLARA ORDA DEVLET KURDURTMAYIZ”

Mazlumun toprağını kendisine teslim edeceğiz. Koalisyon güçleriyle görüşmelerimiz devam ediyor. Ne PYD’yi, ne YPG’yi biz sınırlarımızda asla barındırmayız. Bazıları soruyor, ‘devlet kuracaklar mı?’ Haşa… Onlara oralarda devlet kurdurtmayız, bunu da herkes bilsin. Dünyada yeniden yapılanma sürecinde gözlerini ülkemize dikenler karşılarında 80 milyon vatandaşımızı bulacak.

Kamupersoneli.net – ANKARA