Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Osmanlı'nın Cumhuriyet ile Barışmasıdır Abdülhamit

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Vefatının 100. yılında Sultan Abdülhamit’i Anlamak programına katılarak orada açıklamlar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan; konuyla alakalı olarak Abdülhamit’in üzerinden yapılan karalamaların başarısız olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları;

“Dünyanın son hükümdarı, son evrensel imparatoru olarak kendi dönemine damgasını vurmuş olan Sultan Abdülhamit ne yazık ki üzücü bir durumdur ülkemizden karalanmaya çalışılıyor. Biz birileri gibi tarihlerimize yüz çevirenlerden olamayız. Tarihimize seçici bakmak, kişinin kendine ve milletine yapabileceği en büyük ihanet olarak belirir. Artık Osmanlı ve Cumhuriyeti birbirlerinin zıt dönemleri olarak görmemeliyiz ve bundan vazgeçmeliyiz. Osmanlı’nın Cumhuriyet ile Barışmasıdır Abdülhamid.

Her biri kendi alanlarında zirvede olan hocalarımızın konuşmaları bizlerin ufkunu açtı. Diplomasiden, Kudüs meselelerine, Sultan’ın kişisel özellerinden sürgün yıllarına kadar Sultan Abdülhamit’e ışık tuttular. Bu hatırlama merasinin önümüzde bulunan süreçlerde derinlikli ve kapsamlı çalışmalarına ilham vereceğini düşünüyorum.

YILLARCA KARALAMAYA ÇALIŞTILAR

İlber Ortaylı hocamızın kendi ifadesiyle dünyanın son evrensel imparatoru olarak kendi damgasını vuran Sultan Abdülhamit ülkemizde yıllarda görmezden gelindi ve karalanmaya çalışıldı. Bu ülkenin çoğu aydınının gözünde sözüm ona 33 yıllık istibdat rejiminin ilkidir. Sultanın hakkını teslim edecek birkaç tespit bile size bu insanların gözlerinde Cumhuriyete düşman yapabiliyor. 

Ancak birileri bizi köklerimizden ayırma çalışmalarına devam ediyor. Birileri ısrarla bu ülkenin tarihini 1923’ten itibaren başlatmak istiyor. Tarihi bir milletin sadece mazisi değil istikbalininde pusulasıdr. Bizler birileri gibi tarihimize yüz çevirenlerden olamayız. 

Kamupersoneli.net I ANKARA