Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Putin "Bunları Buralardan Atarız" Dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ile Suriye mutabakatının sağlanmasının ardından Türkiye’ye dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “ABD ile anlaşmamızda bir süre vardı. Burada da bir süre var, 150 saat. Türkiye, PKK/YPG güçleri çıkmayı reddederse kalan yerlere askeri harekat seçeneğini masada tutuyor mu? Bir de Türkiye-Rusya arasında kurulacak mekanizmanın bir yerinde bir şekilde rejim de yer alacak mı?” sorusu soruldu.

Konu hakınca Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Putin’in “Bunları buralardan atarız” dediğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle oldu:

“Gerek ABD gerekse Rusya ile olan bu anlaşmalarımızda eğer verilen sözler yerine gelmezse bizim için atılması gereken adımlarda herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. ABD ile yapılan anlaşma kısmında yine aynı operasyonumuzu kararlılıkla devam ettiririz. Rusya ile ilgili olarak da Sayın Putin çok kararlı konuştu, “Biz bunları buralardan kesinlikle atarız” dedi. Şimdi tabii bu sözü verdiğine göre atılmayınca bizim görev başlar. O da aynen diğerleri ile ne ise bunlarla da o olacaktır. Değişen bir şey olmaz. Süreci göreceğiz.”