Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan S-400 Savunma Sistemi İçin Düğmeye Basılıyor

Türkiye ile Rusya arasında kritik bir görüşme başladı. Yapılan bu görüşmelerde nihai kararlar alınmasının ardından anlaşmaya varılması durumunda S-400 sistemiyle alakalı olarak görüşmelerin ardından yeni bir sistemin yapılması için düğmeye basılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İstanbul’da birebir yaptıkları görüşmelerde, Türkiye ile Rusya’nın birarada savunma sanayide iş birliği yapması konusunda anlaşma yapılmasında karar kılındı. Alınan bu kararlar doğrultusunda Türkiye’nin uzun menzilli hava savunma sistemlerinin ihtiyaç durumunda olmasıyla beraber bu duruma Rusya’nın ilgi göstermesi üzerine, Türkiye’nin açtığı ihale içerisinde en yüksek teklifin sunulduğu Rusya cephesinde yeni bir teklif için değerlendirme yapılmasını istedi. Rusya ile yapılacak anlaşması halinde Türkiye, Rusya’dan ilk etap içerisinde acil ihtiyacın karşılanması üzerine hazır alım yöntemiyle sistem ihtiyacının karşılanacağı belirlendi. Anlaşmalar kapsamında iki ülke yeni bir sistem üretmek üzere de işbirliğine gidileceği belirlendi.

RUSYA İLE TEKNOLOJİ SEFERBERLİĞİ

Hükümet kaynaklarından gelen son detaylara göre, Rusya’dan uzun menzilli hava savunma sisteminin alınması üzerine başlatılan görüşmelerde alınacak sonuç itibariyle uzun menzilli hava savunma sistemlerinde alınacak kararlar ile S-300, S-400’lerin yanı sıra Antey-2500 gibi teknolojisi daha eski olan modellerinin bulunduğu Rusya’dan Türkiye, en son teknoloji olan S-400 modelinin istediği belirlendi.

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum