Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Seçilmişler nasıl görevden alınır diyorlar. Bal gibi de alınır."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen bayramlaşma programında konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 Eylül bayram sabahı Van’da düzenlenen saldırıya değindi:  “Bu bayrama kayıplarımızdan dolayı yüreğimiz yaralı aynı zamanda geleceğe dönük ümidimiz güçlenmiş olarak giriyoruz. En son bayramın birinci günü Van’da meydana gelen hadiseyi hep birlikte yaşadık. 53 yaralımız, gazimiz oldu. Hepsine Allah’tan şifa diliyorum.

Van’daki bu hadisede Allah’a hamdolsun şu an itibarıyla yaralılarımızın tamamı biri hariç hastaneden çıkmış durumda. Yol arkadaşı olarak ben sizlerden razıyım inşallah sizler de benden razısınız. Durmak yok yola devam dedik, beraber devam ettik. Yollarımızın sonradan birleştiği arkadaşlarımı da ben en başından beri varmış gibi kabul ediyorum. Sevinçleri olduğu kadar kederleri de paylaştık. Tarihi başarıların altındaki imza hepimize aittir.

Hiç bitmeyecek gibi gelen kara gecelerde birbirimize kılavuzluk ettik. 2002’den beri süregelen kesintisiz mücadele döneminde hep birlikteydik. Bu kenetlenme olmasaydı ne 2007’deki vesayet savaşında ne Gezi ne 17-25 Aralık darbe girişimlerinden ne de terör kılıflı uluslararası operasyonlardan ne de en son maruz kaldığımız darbe teşebbüsünden milletimizi kurtarma imkanımız olmazdı. Sadece siyasi ve bürokratik saldırılara karşı değil en modern silahlara karşı da direnecek dirayete sahip olduğumuzu gösterdik.  Milletle aranızda siz yürüdüğünüzde 79 milyonu arkanızdan yürütecek bir ilişki varsa hiç korkmayın. 367 garabeti de çıkarsalar, terörle, tankla da üzerinize gelseler hiç fark etmez.”dedi.

Geçtiğimiz günlerde 28 belediyeye kayyum atanması konusuna değinen Erdoğan: “Seçilmişler nasıl görevden alınır diyorlar. Bal gibi de alınır. Bunun devamı var. Çünkü bunlar rahat durmuyor. Bu konuda geç bile kalındı” dedi.

Kamupersoneli.net