Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehitlerimizin Kanlarını Yerde Bırakmayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘Din Görevlileri Buluşması’nda açıklamalar yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından ilk satırlar;

Bugün Batman’da 7 askerimizin şehadetini anmadan geçemeyeceğim.  Şehitlerimizin gazilerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız.

Bu gelişmeler düşmanımıza karşı kinimizi daha da arttırmaktadır. Terörle mücadelemizi hiç aksatmadan kararlılıkla sürdüreceğiz.

15 Temmuz gecesi okudukları salalarla darbeye karşı halkımızı çağıran tüm din görevlilerime şükranlarımı sunuyorum.

Köln’de camimizi açtık. Almanlar bu camimizi yoğun şekilde ziyaret ediyorlar. Gerçekten bu ziyaretten memnun oldum.

Temenni ederim ki, birçoklarının da hidayetine vesile olur. Eser müessiri ile zengindir. O ilin Valisi, Belediye Başkanı’na da gelmiş, geçmiş hepsine teşekkür ediyorum.

140 bin kişilik böyle bir ordunun olduğu yerde neden beklediğimiz neticeleri alamıyoruz? Daha fazla çalışmalıyız.

Kendimize sormamız lazım. Halkın en sevdiği kişiler imam ve muhtarlardı. Bağlar neden koptu? Bu bağları yeniden tesis edemez miyiz?

140 bin kişilik bu ordu ülkemizin çehresini değiştirmelidir. Siz gönüllerin fatihi olmalısınız. 

Rahmetli babam her akşam beni camiye götürdü. Bu konularda bizim ailelerle münasebetlerinin de sıcak ilgilerle tahsis edilmesi lazım.

Hanım hocaların annelerle ilişkilerini geliştirmesi lazım. Sadece hocayım önümdeki öğrenciye ders vereyim yeterli değil. Aynı şekilde imam ve müezzinler için caminin kapısını açıp kapatmak için orada değil.

Bütün camilerimizin kapılarının açık olması gerekir.  Hocalarımızın imam müezzin beraber iş bölümüyle kapıların açık olmasını sağlaması lazım.

Çünkü bu milletin eninde sonunda toplanacağı yer camilerdir. Ancak bunu sevdirmemiz başarmamız  azım. Biz de üzerimize düşeni yapacağız.

Köln’deki konuşmamda kadınlarımıza camilerin kapısının açık olması gerektiğimi söyledim. Bir hanımefendi bu konudan çok mutlu olduğunu söyledi.

Beni ve arkadaşımı Kayseri’de camiye sokmadılar, biz de kapının dışında namazımızı kıldık dedi. Camilere kadınlar giremez diye bir hadis ayet mi var?

Ben ne okudum, ne gördüm, ne biliyorum. Artık bu yanlış tabuların yıkılması lazım. Bunu başta Diyanet İşleri Başkanı’nın yürütmesi lazım..

Bunları aşacağız. Garip şeylerle karşı karşıya kaldık. Bir Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız kadınsa bunları aştık demektir.

Ecdadımıza bile baktığımızda camilerin tepelerinde kafesler vardır. Niye koyulmuştur bunlar? Hanımlarımız camilere gelsin diye.

Çocuklarımızın, kadınların ayaklarını camiye alıştıracağız. Hanımlarımızın ve çocuklarımızın ayaklarını camilerimize alıştıracağız.

Çirkin gelenekleri İslam diye gösterenler var. Biz konuşmazsak, diğerleri konuşuyor, meydan onlara kalıyor. Yanlışım var ise beni de uyarın.

Kamupersoneli.net I ANKARA