Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarihe Geçti

Türkiye’nin, halkın oyuyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, görevinin ikinci yılında tarihe geçti.

2007’de cumhurbaşkanını halkın seçmesini öngören Anayasa değişikliğinin ardından, 28 Ağustos 2014’te, doğrudan halk iradesiyle ilk seçilen cumhurbaşkanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin de 12.Cumhurbaşkanı oldu.

FETÖ, 15 Temmuz’da, Türkiye’yi karanlığa boğacak planlarını harekete geçirmek için düğmeye bastı. Darbeciler, en önemli hedeflerinden biri olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bulunduğu otele de operasyon düzenlediler. Erdoğan, 15 dakikalık bir süre ile darbecilerin saldırısından kurtulduğunu açıkladı.

Darbe girişimi gecesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir tv programına canlı bağlanarak, halkı sokağa davet etti. Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklara çıkan halk, darbecilere engel oldu.

Darbe girişimi gecesinden sonra da halk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısına aynen uyarak sokakları boş bırakmadı. Cumhurbaşkanı  Erdoğan vatandaşlara: “Allah, ülkemizi ve milletimizi ilelebet korusun diyorum ve şimdi artık virgülü atıyoruz ve bu demokrasi nöbetlerine artık ara veriyoruz. Ama ruh dünyamızdan, gönül dünyamızdan bu nöbetleri çıkarmayacağız.” dedi.

Kamupersoneli.net