Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk Tabipler Birliğinin Başındaki 'Türk' Kelimesinin Süratle Kaldırılması Lazım

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı konuşmasında Türk Tabipler Birliğinin başındaki Türk kelimesinin kaldırılacağını ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu ile ilgili olarak yaptığı konuşmasındı Türk Tabipler Birliğinin başındaki Türk ifadesinin Bakanlar Kurulu kararı olduğunu ve bu kelimenin oradan hemen, süratle çıkarılması gerektiğini bildirdi.

TÜRK TABİPLER BİRLİĞİNİN BAŞINDAKİ TÜRK KELİMESİ KALDIRILIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a grup toplantısı sırasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türk Tabipler Birliğinin kapısına kilit vurulması yönündeki sözleri hatırlatıldı. Bunun üzerinde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onu açıkladığını Türk ifadesinin Bakanlar Kurulu kararı olduğunu ve Türk Tabipler Birliğinin başındaki Türk kelimesinin süratle oradan kaldırılması gerektiğini bildirdi. Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bunun Tabipler Birliği ile ilgili olmadığını Barolar Birliğinin de bunun içine girdiğini sözlerine ekledi.

“HER GRUP KENDİ OLUŞUMUNU YAPAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan bunların milli, yerli, bu ülkenin yaptığı vatanı koruma ile ilgili mücadelede yanımızda olma durumlarının olmadığını tam tersine arşımızda yer alma, teröristlere sahip çıkma, onlarla yandaş olma gibi bir durumları olduğunu ifade etti. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Tabipleri Birliği değil tabipler her grup kendi oluşumunu yapar, faaliyetini göstereceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda kararın Bakanlar Kuruluna ait olduğunu ve Bakanlar Kurulunun da bu konuda gereken adımları atacağını söyledi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA