Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump'tan Ortak Basın Toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da bulunan Oval Ofis’te görüştüler. Gerçekleştirilen görüşme yaklaşık 20 dakika sürdü. Gerçekleştirilen görüşmenin ana gündem maddeleri terör, terörle mücadele, YPG ve FETÖ konuları oluşturdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başkanı Donald Trump görüşmelerinin ardından bir basın toplantısı düzenleyerek görüşmelere dair açıklamalarda bulundular. İşte o açıklamalar,

”TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI KOYMALIYIZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamalar, ”Bir kez daha Sayın Trump’ı seçimlerde elde ettiği başarıdan dolayı kutluyorum. Köklü geçmişe dayanan Türkiye-ABD ilişkilerinin mevcut durumunu ele aldık. Aramızdaki ilişkileri güçlü tutmamız, küresel barış için de önemlidir. Bölgemizin içinden geçtiği çalkantılı dönemde, iki ülkenin göstereceği ilişki her zamankinden daha önem kazanmıştır. Esasen ABD ile BM, NATO ve G20 gibi kilit kuruluşlarda yakın bir ilişki içerisindeyiz. Önümüzdeki süreçte bu alanlar başta olmak üzere diyaloğu arttırma kararındayız. Bu ziyaretimiz tarihi bir dönüm noktası teşkil edeceğine inanıyorum. Bu görüşmelerin büyük kazanımlar elde edeceğine inanıyorum. Ekonomi, enerji ve savunmada işbirliğini artacak.” YPG konusu hakkında ise Cumhurbaşkanı Erdoğan şu açıklamaları yaptı. ” DEAŞ başta olmak üzere bölgemizdeki tüm terör örgütlerine karşı koymalıyız. Bölgemizin geleceğinde terör örgütlerine yer yoktur. Özellikle YPG/PYD terör örgütünün hangi ülke tarafından olursa olsun muhatap olarak alınması bu konuda küresel düzeyde verilen mutabakata kesinlikle uygun değildir. Aynı şekilde terör örgütlerinin faaliyetlerini bahane ederek bölgenin etnik yapısını değiştirmeye çalışanlara da müsaade etmemeliyiz.”

” BU ZİYARETİMİZ TARİHİ BİR DÖNÜM NOKTASI TEŞKİL EDECEK”

ABD Başkanı Donald Trump’ın yapmış olduğu açıklamalar; ”Onların muhteşem cesaretlerini gördük. Kore’deki savaştaki cesaretleri, bizim askerlerimizin unutmadığı şeylerdendir. McCarthy, Türk askerlerinin şerefini ve cesaretini takdir etmişti ve dünyanın en iyi askerlerden olduğunu söylemişti. Türkiyeyi terör örgütü ile olan mücadelede destekliyoruz. Türkiye’nin liderliğinden de mutluyuz. Türkiye’nin çabalarını da memnuniyetle karşılıyoruz Şu anda terörle mücadelede ortak bir düşmanımız var ve beraber çalışmak istiyoruz. Türk halkı son yıllarda ve dönemde korkunç terör saldırılarına maruz kaldı. Biz bu saldırıların mağdurlarına taziyelerimizi ve Türk milletine desteklerimizi sunuyoruz. Türkiye’ye PKK, DEAŞ gibi terör gruplarıyla mücadelede destek veriyor ve terör gruplarına güvenli alan bırakmama konusunda güvence veriyoruz. Tüm bu yaşananlar insanlık vicdanını yaralıyor Suriye’deki şiddet. Barışçıl bir sonuç için gerçekleşen çabaları takdir ediyoruz. Diyalog ve dayanışmamızı devam ettireceğiz. Bu ziyaretimiz tarihi bir dönüm noktası teşkil edecek.”

Kamupersoneli.net – ANKARA