Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'in Kritik Zirvesi Sona Erdi

Günübirlik çalışma ziyareti için saat 14.05’te Rusya’nın Soçi kentine gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Putin arasındaki görüşme Türkiye saati ile 14.45 civarında başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Soçi Uluslararası Havalimanı’na gelişinde Soçi Belediye Başkanı Anatoli Pakhomov, Rusya Dışişleri Bakanlığı protokol yetkilileri ve Türkiye Cumhuriyeti Moskova Büyükelçisi Hüseyin Diriöz karşıladı.

CUMHURBAŞKANI YANINDA GELEN BAKANLAR 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dışında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da Soçi’ye geldi.

GÖRÜŞME 14.45’TE BAŞLADI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in baş başa görüşmesi Devlet Başkanlığı Rezidansında saat 14.45’te başladı. 

Görüşmenin öncesinde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında “Askeri ekonomik birçok alanda fikirlerimiz birbirini güçlendirecek boyutta. Şu anda sadece bölgenin değil dünyanın gözü inanıyorum ki bugün Soçi’de. Soçi’den çıkacak açıklama bölgeye çok farklı bir umut olacak.” ifadelerine yer verdi.

ELE ALINAN KONULAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin arasındaki görüşmede ele alınan konular arasında “Türkiye-Rusya ikili ilişkilerinin siyaset, ekonomi ve enerji gündeminde yer alan konular” yer aldı. 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptığı açıklamasında gerçekleştirilecek olan görüşmede karmaşık konuları ele alacaklarını ve bunların çözüm yollarını arayacaklarını söyledi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA