Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Koca'dan son dakika açıklaması!

Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla açıldı.

Açılışta son dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Koca açıklama yaptı.

“Bu uğurda fedakarlık gösteren hiç kimseyi unutmayız.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun için buraya Prof. Dr. Feriha Öz, Yeşilköy’deki hastaneye Prof. Dr. Murat Dilmener ismini verdik. Bir diğerini de Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu, onun adını da Okmeydanı’ndaki hastaneye verdik. Sağlık çalışanlarımızın her birine şükranlarımızı sunuyorum. Bu hastanenin ülkemize kazandırılmasına emeği geçen Sağlık Bakanımızı ve ekibini, yüklenici firma Rönesans kurumunu, işçisine herkesi tebrik ediyorum. Malum gerek Murat Dilmener, gerek Feriha Öz, her iki hastaneyi de Rönesans yüklendi. Bunlardan bir tanesinin tamamen bedeli kendilerine ait. Bir tanesinden herhangi bir bedel istemiyorlar. Bir tanesinin bedelini kendilerine ödeyeceğiz. Onun için kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

HERKESE HİZMET VERECEKTİR

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyada pek çok ülkede sağlık sisteminin çöktüğü dönemde Türkiye buradaki gibi yeni imkanlar üreterek farklı bir konuma gelmiştir. Kapasitesinin tamamı gerektiğinde yoğun bakım altyapısına ait hastanemizi 2 ay gibi kısa sürede tamamladık. Aynısı Murat Dilmener’de de var. Uluslararası herhangi bir hasta buraya gelmek istediğinde piste inecek, yürüme mesafesinde hastaneye gelecek. Aynısı Yeşilköy için geçerli. Tedavi bitti, yine hemen uçağı ile gitmesi gereken yere gidecek. Sağlık turizmini hedefliyoruz ve bunu başaracağız. Türkiye’nin sağlık alanında geldiği seviyenin en somut örneği olan hastanelerimiz şifayı arayan herkese hizmet verecektir.” ifadelerini kullandı.

“Salgın sürecinde sağlık konusunda ülkemizin elindeki imkanların kıymetinin çok daha iyi anlaşıldığını düşünüyorum. ”  diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 18 yılda inşa ettiğimiz 1526 yeni hastane, 4000’e yakın tedavi kurumu seviyesine hocalarımızın gayretleri ve bizim hazırladığımız fiziki imkanlarla ulaştık. Ülkemizde 48 olan MR sayısını 906’ya, 4891 olan diyaliz sayısınız 17 bin 640’a, 889 olan yoğun bakım yatağı sayısını 40 bine çıkartmamış olsaydık bu başarıyı herhalde gösteremezdik. 1008 odalıyı süratle yaptık ama biz yap işlet devret ile bu hastaneleri yapıyoruz ama Rönesans gibi bir yüklenici firma bulunursa, buradaki şehir hastanesine de başlayabiliriz. Duyurması benden araması Sağlık Bakanımızdan. Şu anda acil bir ihtiyacımız yok.” şeklinde konuştu.

KALICI OLARAK İNŞA EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamlarının ardından Sağlık Bakanı Koca yaptığı açıklamada, “Kovid-19 pandemisi, sağlığa yapılan yatırımların ne kadar yerinde olduğunu her zamankinden daha fazla gösterdi. Bu hastaneler, sadece afet ve salgın durumlarında kapısını açıp sonra devre dışı olan mekanlar olarak tasarlanmadı, kalıcı olarak inşa edildi.” dedi.

Bakan Koca’nın açıklamalarının devamı şöyle:

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadelede ülkemiz tüm dünyaya örnek bir başarı sağladı.

(Kovid-19 salgını) Tehlike henüz geçmiş değil. Bir süre daha tedbirlerimize devam etmek zorundayız.