Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Kararlarını Onayladı

Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesinde yayımlanan bir duyuru ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında alınan kararları onayladığı açıklandı. 

Cumhurbaşkanlığı’ndan yayımlanan duyuruda ayrıca alınan kararların Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın tarafından açıklandığı belirtildi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YAŞ KARARLARINI ONAYLADI

Cumhurbaşkanlığı’nın internet sayfasında yer alan açıklamada Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında Çankaya Köşkünde gerçekleştirilen ve çalışmaları sona eren YAŞ kararlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulduğu vurgulanarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın alınan kararları onayladığı aktarıldı. 

Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinden yayımlanan açıklamada, 

”Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Millî Savunma Bakanı Nurettin Canikli’yi kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki kabulde, Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında Çankaya Köşkünde gerçekleştirilen ve çalışmaları sona eren YAŞ kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla yürürlüğe giren şura kararları ve komuta kademesindeki değişiklikler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen basın toplantısında, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın tarafından açıklandı. 

Buna göre; Kara Kuvvetleri Komutanlığına Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanlığına Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz atandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kararları onaylamasının ardından Yüksek Askerî Şûra üyeleri ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.” ifadeleri kullanıldı. 

Kamupersoneli.net – ANKARA