Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'OHAL Kalkacak Mı?' Sorularına Yanıt

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin, yaşadığı darbe girişimine, kanlı terör eylemlerine rağmen olağanüstü halin ikinci üç ayında bulunduğunu belirterek, “Bununla bitecek değil, belki bir üç ay daha, belki bir üç ay daha uzatılacak. Size ne ya? Bunun kararını hükümet verir, parlamento verir, size ne? Bu ülkeyi Avrupa Parlamentosu mu yönetiyor, bu ülkenin hükümeti mi yönetiyor? Size ne? Haddinizi bilin haddinizi, geçti o, onlar mazide kaldı.” dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Yeni İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri ile Çevre Yatırımları Toplu Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, içeride FETÖ’nün, PKK’nın, DEAŞ’ın teröristleriyle mücadeleyi kesintisiz sürdürdüklerini anlatarak, Suriye’de ve Irak’ta da tüm güçleri ile PYD ile YPG ile mücadeleyi sürdürdüklerini ve sonuna kadar mücadele edeceklerini kaydetti.

Avrupa Parlamentosu’nun aldığı karara değinen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Gördünüz değil mi, ekranı başında bizi izleyen milletime sesleniyorum, dün seslendim, bugün de sesleniyorum, şimdi onlar da dünya da tekrar izlesinler, tekrar duysunlar… Neymiş efendim, ‘Türkiye’de olağanüstü hal varmış, teröristlerin üzerine çok sert gidiliyormuş, terör örgütleri ile ilişkileri olanlar görevlerinden alınıyormuş, idam cezasının geri getirilmesi tartışılıyormuş, medyaya kısıtlama varmış, vize serbestisinin 72 şartından 7’si yerine getirilmemiş.’ Bu kadarla da kalmayarak, Gümrük Birliği görüşmelerine atıfta bulunarak, bizi ekonomiyle de tehdit ediyorlar ve savunma sanayine yönelik, silah veriyorlarmış da bundan sonra artık silah verilmemesi konusunda da karar alacaklarmış. Türkiye gibi topraklarında neredeyse her gün terör eylemi yapılan bir ülkeye, ‘terörle mücadele etme’ demek aslında ‘Dükkanı kapatıp git’ demektir. Çünkü terörle mücadele etmemek terör örgütlerine teslim olmaktır. Ey Avrupa Parlamentosu; siz terör örgütüne çanak mı tuttunuz, hayırlı olsun. Hani PKK terör örgütü ilan edilmişti, siz nasıl olur da böyle bir karar alırsınız. Siz teröre yardım yataklık yaptığınızın farkında mısınız?”

Erdoğan, Fransa’nın topraklarında birkaç terör öylemi oldu diye aldığı olağanüstü hali 3 ay, artı 3 ay, artı 6 ay şeklinde sürekli uzattığını ifade ederek, şunları aktardı:

“Siz Fransa’yla böyle bir karar aldınız mı? Şimdi önümüzdeki yıl yapılacak Fransa seçimleri sebebiyle olağanüstü hali yeniden uzatmayı düşünüyorlar. Türkiye, yaşadığı darbe girişimlerine ve kanlı terör eylemlerine rağmen olağanüstü halin ikinci 3 ayında bulunuyor şu anda. Bununla bitecek değil. Belki bir üç ay daha, belki bir üç ay daha uzatılacak. Size ne ya? Bunun kararını hükümet verir, parlamento verir, size ne? Bu ülkeyi Avrupa Parlamentosu mu yönetiyor, yoksa bu ülkenin hükümeti mi yönetiyor? Size ne? Haddinizi bilin haddinizi, geçti o, Onlar mazide kaldı. Avrupa’da hangi devlet ülkemizin şartlarında bulunsa, değil olağanüstü hal ilanı, çok daha ağır yaptırımlara gider. Bunun işaretlerine defalarca şahit olduk. En son mülteci sorununda Avrupa ülkelerinin bırakın hakkı hukuku, insanlıktan ne kadar uzağa düşebileceklerinin sayısız hikayesi gazete arşivlerinde, insanların da hafızalarında mevcuttur. Eğer Avrupa Birliği bize ‘Başınıza ne gelirse gelsin sesinizi çıkarmayın’ demeye getiriyorsa hiç kusura bakmasın.”

Kamupersoneli.net | AA