Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar: Açılış Tarihini Duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısı öncesinde önemli açıklamalarda bulunarak Demokrasi ve Özgürlükler Adası hakkında değerlendirmelerde bulundu. Gündeme ilişkin değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında Demokrasi ve Özgürlükler Adasının açılış tarihini belirtti. 

AÇILIŞ İÇİN TARİH VERDİ

Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında Demokrasi ve Özgürlükler Adasının 27 Mayıs 2020 tarihinde açılacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar: Açılış Tarihini Duyurdu

KARAR BAYRAMDAN SONRA 

Açıklamalarında corona virüsü salgınına da yer veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal alanlar hakkında kararın Ramazan Bayramından sonra verileceğini ifade etti. Sosyal alanlar ve corona virüsü salgınına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizi de etkileyen koronavirüs salgınını hamdolsun büyük ölçüde kontrol altına aldık.Normalleşme çalışmamız da işlemeye başladı. Sosyal alanlarla ilgili kararımızı bayram sonrası vereceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar: Açılış Tarihini Duyurdu

“HİÇBİR VATANDAŞIMIZI MAĞDUR ETMEDİK”

Genel sağlık sigortamızın kapsayıcılığından dolayı hiçbir vatandaşımızı mağdur etmedik.Üzüntü verici görüntülerin hiçbiri ülkemizde yaşanmadı. Salgın sürecinin yönetiminde tarihi başarılara imza atıldı.

Alınan tedbirlerin yol açtığı sıkıntıların giderilmesi konusunda başarılı bir süreç yönetimi gösterdik. İstihdamı sürdürmek için pek çok destek paketi gerçekleştirdik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar: Açılış Tarihini Duyurdu

“EN KÜÇÜK İHMAL, SALGININ HORTLAMASINA YOL AÇABİLİR”

Gelişmiş ülkelerin bile ilerisinde olduğumuzu görüyoruz.Ülkemizde ve dünyada bir müddet daha günlük hayat yeni kurallara göre işlemek durumundadır.

En küçük bir ihmal salgının tekrar hortlamasına yol açabilir. Bunun ne derece ekonomik ve sosyal sonuçlara neden olabileceğini son iki ayda yaşadıklarımız açıkça göstermiştir. Sizlerden illerinizde, maske, mesafe, temizlik konularındaki uygulamanın tavizsiz yürütülmesini takip etmenizi istiyorum.”