Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigara zammına ilişkin açıklama! Sigaraya zam mı geliyor?

Geçtiğimiz ay sigara gelen zam sonrasında vatandaşlar, sigara zam mı geliyor? sorusunu sormaya başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan hem sigara fiyatları hem de sigara vergileriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki, sigara zam geliyor mu? Sigaraya ne zaman zam gelecek? Merak edilen tüm detaylar haberimizde mevcut..

SİGARAYA YİNE VERGİYİ BİNDİRECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan sigara vergisinin arttırılacağını şu sözlerle ifade etti:

“Biz bu sigara müptelası olan vatandaşlarımızı çok seviyoruz. Onların sigara fiyatlarını arttıralım, belki o zaman bu işten yavaş yavaş kaçarlar diye düşünüyoruz fakat yine de kaçmıyorlar nedense? Ama biz yine vergiyi sigaraya bindireceğiz. Böylece de bu yola devam edeceğiz. Özellikle BM, Yeşilay, TÜBİTAK olarak da bu konudaki vergi dışı çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Bu mücadelemizi de sonuna kadar devam ettireceğiz.”

EN ÇOK VERGİYİ SİGARA YÜKLÜYORUZ

Erdoğan, yapmış olduğu açıklamasında en çok vergiyi sigaraya yansıttıklarını ifade etti. Sigaranın artan fiyatlarının bağımlılığın önüne geçmesinde önemli bir kriter olduğunu belirten Cumhurbaşkanı, “Gençlerimizi sigara, içki ve uyuşturucunun zararlarına karşı ne kadar bilinçlendirirsek, geleceğimize o denli güvenle bakabiliriz. Tütün endüstrisi on yıllardır kendi kasalarını doldururken, milyonlarca genci özgürlüğünden etmiş, bağımlı bir hayata hapsetmiştir. En çok vergi yükünü sigaraya yüklüyoruz” dedi.