Gündem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan : "Şehit Sayımız 246'dır"

Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan: ” Saygıdeğer bakan arkadaşlarım, milletvekillerimiz, kıymetli şehit yakınlarımız, değerli gazilerimiz, gazi yakınlarımız, değerli kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla hasretle muhabbetle selamlıyorum. Öncelikle bir kez daha 15 Temmuz şehitlerimizi, ülkemin değişik bölgelerinde şehadete koşan şehit kardeşlerime ALLAH(C.C)’dan rahmet, yakınlarıma milletime baş sağlığı diliyorum.


Tabi sivil şehitlerimizi unutacak değilim, onları da rahmetle anıyorum. 15 Temmuz’da terörle mücadelede ve tabii afetlerde mağdur, malul ve gazi olarak hayatına devam eden gazi kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum.  Türkiye asırlardır olduğu gibi bugün de işte bu şehitlerimizin , gazilerimizin fedakarlıkları sayesinde ayaktadır. İnşallah ayakta kalmaya da devam edecektir. Türk milleti, Bin yıldır yaşadığı bu toprakları kendisine ebedi vatan yapmak için neredeyse kesintisiz şekilde kanını dökmüştür. Hiç uzağa gitmeye gerek yok, son 30 35 yılımızı şöyle bir gözümüzün önüne getirelim. Bölücü terör örgütü PKK 1984 yılından beri, askerimizin, polisimizin, güvenlik görevlilerimizin, vatandaşımızın kanını döküyor. DHKP-C ve benzeri terör örgütleri her fırsatta kan döküyor. DAEŞ 3 yılı aşkındır intihar saldırıları, bombalı saldırılarla yüzlerce vatandaşımızı şehit etti.

En son Gaziantep’de bir çocuğu patlattılar 56 kardeşimiz orada şehit oldu, 100’e yakın kardeşimiz de yaralandı. Kendilerini hastanede ziyaret ettiğim kardeşlerimizin bir kısmının kolu, bir kısmının ayağı kopuktu. Hanım kardeşlerim ve çocuklar vardı. Bunlar acımasızca bunları yaptı. Bunların islamla alakası olamaz, müslaman da olamaz.

Bunu çok iyi tespit etmemiz lazım. Son olarak FETÖ 15 Temmuz gecesi 246 vatandaşımızı kardeşlerim 241 diyorlar, bu arada bu ayaklanmaya karşı kendini siper edecek kardeşlerimizden o bölgelere gelirken trafik kazalarında şehit olan 5 kardeşimiz de var. Onları da buna dahil ettik. 246 şehidimiz var. 2 bin 194 vatandaşımız yaralandı. Bir kez daha bu FETÖ terör örgütüyle milletimin kanını döktürler. Bizim milletimiz için şehadet bir şeref, onur, bir ayrıcalıktır. Biz bunu biliyoruz. Onun için az önce değerli hocamız okuduğu Ayet-i Kerim’e de .’ALLAH(C.C) yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz, onlar diridirler. Onun için siz bilemezsiniz’ Buyuruyor rabbimiz. Onun için onlar ölmedi, onlar diri, onlar bizimle beraber. Öyle bilip, inanacağız. Onun için askerimiz, polisimiz, güvenlik görevlilerimiz ölürse şehit kalırsa gazi olacağını bilerek gittiler. 

SÜRECEK

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA