Gündem

Cumhurbaşkanı Talimatı Verdi ! İlaçlar Bedava Mı Oluyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilaçlardan para alınmamalı açıklamasından sonra vatandaş ilaçlar bedava mı olacak? sorusunu sormaya başladı.

Fakat tüm ilaçların bedava olması gibi bir durumun yakın zaman içerisinde mümkün olmadığı belirtiliyor. Zira SGK’nın bu yükün altından şimdilik kalkamayacağı fakat, yapılacak çalışmalar sonrasında Kanser hastalarının SGK tarafından karşılanmayan ilaçlarına yönelik ve diğer tüm kanser ilaçlarına yönelik bir çalışmanın yapılabileceği belirtiliyor.

Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Sn. Numan Kurtulmuş, kanser ilaçları konusunun ücretsiz verilmesinin münkün olacağının ve bu konuda çalışmaların başlayacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir açılış töreninde, Başbakan Sn. Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Sn. Recep Akdağ ile bu konuyu görüştüğünü ve “Kesinlikle, kanser dahi, ilaçları nereden gelirse gelsin, bunlardan kesinlikle ücret almamamız gerekir” dediğini dile getirmişti. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA