Gündem

Cumhurbaşkanının o sözleri AK Parti içerisinde bile tartışmalara neden oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tank palet fabrikasının özelleştirilmesini her daim gündemde tutmasını eleştirerek, tank palet fabrikasının zarar ettiğinden dolayı özelleştirildiğini ve fabrikayı devir alan şirketin 50 milyon yatırım yapma sözü verdiklerini söyledi. Erdoğan’ın palet fabrikasını zarar ediyor gerekçesi ile özelleştirdiklerini söylemesi hem muhalefet tarafından hem de AK Parti tabanından büyük tepkilere ve tartışmalara neden oldu. Sebebi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, şehir hastaneleri için kurmuş olduğu cümlelerden dolayıydı.

ŞEHİR HASTANELERİDE ZARAR EDİYOR!

Yerli ve Milli Savunma Kurumlarımızdan Tank Palet Fabrikasının Katar ordusuna verilmesini zarar gediyor gerekçesi ile savunan Erdoğan, Muhalefetin “Şehir hastaneleri zarar ediyor” çıkışlarına yanıt verdi. Zarar ettiğini doğrulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Şehir hastanelerimize bakın. Zarar ettiğini söylüyorlar. Halkımıza hizmet etmek için zarar ediyorsak varsın zarar edelim” dedi.

İşte Cumhurbaşkanın bu sözleri, muhalefet kanadında çelişki ifadeler olarak algılanmış olmalı ki, CHP’den Özgür Özel, Erdoğan’ın bu sözlerine karşı şu ifadeleri kullandı;

‘’Eğer tank palet fabrikası zarar ediyor diye yabancı bir ülkenin ordusuna özelleştirdiysen, şehir hastaneleri de zarar ediyor. Bir taraftan Şehir hastaneleri zarar etse bile varsın etsin diyebiliyorsan, o zaman milli ve yerli olan fabrikamız içinde niye öyle demeyip Katar ordusuna devrettin. Ne yani o zaman yarın Genelkurmay Başkanlığı da zarar ediyor diye onu damı özelleştireceksin? Ayrıca Palet fabrikasını sanki Türkiye’nin 50 milyona muhtaç olduğu için devretmiş gibi açıklamalarda bulunuyor. Şehir hastaneleri zarar ettiği için şirketlere kat ve kat fazlasını veriyorsun zaten…’’ diye tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Palet Fabrikasının özelleştirilmesine zarar ediyor gerekçesi sunmuş olsa da, Katar ordusu ile ortaklaşa Tank Palet Fabrikasının işletmesini alan Ethem Sancak, fabrikayı nasıl aldığını bizzat kendi ağzıyla anlattı. Sancak konu ile ilgili olarak şöyle demişti;

 KATAR’LA NEREDEYSE TEK MİLLET İKİ DEVLET HALİNE GELDİK

“Liderimiz bana dedi ki; ‘Sen o otomotiv şirketinin altından kalkabilir misin?’ Valla ne emrederseniz onu yaparım. Ama buna gücüm yetmeyebilir. Elimdeki varidatım bu. Savunma sanayine girmek o gün için bir macera. Ben de eski bir sosyalist yeni bir Müslüman olarak kardeşlerim arasında adil bölüşmüştüm serveti. 16’da bir parçası kalmıştı. Dedim; ‘Bu para var. Bununla alınabiliyorsa ihaleye gireyim. Ama diyelim ki aldım. Bunu emrettiğiniz gibi güçlü bir sanayi şirketi haline getirebilmem için güçlü bir fon olması lazım arkamda. ‘Ne yaparız’ dedi. Sizin büyük ferasetinizle Arapların onurlu bir bölümünü kendine getirttiniz. Katar’la neredeyse tek millet iki devlet haline geldik. Allah da gani gani para vermiş Katar’a. Emir’de sizi kırmaz. Katar devletini ve silahlı kuvvetlerini bana ortak ederseniz bu işin altından kalkarız. Sağ olsun sayın Emir’i aradı o da kırmadı. BMC’nin yüzde 50 eksi birini Katar ordusuna sattım. Tek başına yapmak istemiyordum. Benim gibi deli bir Laz ortak da önerdi bana Sayın Cumhurbaşkanım. Onu da yanıma aldım; Talip Öztürk, eşit bölüştük.” şeklinde çok tartışmalara yol açan ifadeler kullanmıştı.