Gündem

Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Törenine Katılan Dikkat Çeken İsimler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gerçekleştirilen yemin töreninin tamamlanmasının ardından Anıtkabir’e gitti.  Burada yapmış olduğu ziyaretinin sonunda ise Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bilim ve siyaset dünyasından çok sayıda isim yalnız bırakmadı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın göreve başlama töreni ulusal basının yanı sıra çok sayıda yabancı ülke basını tarafından an ve an takip edildi. 

TÖRENE KATILAN DİKKAT ÇEKEN İSİMLER

Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Törenine yurt dışından ise 22 ülkenin devlet başkanı katıldı. Ayrıca Balkanlar, Kafkasya ve Orta Asya’dan soydaş ve akraba toplulukların siyasi ve dini temsilcileri de yer aldığı önemli isimler törende yerlerini aldılar. Yabancı devlet adamlarının yanı sıra törene ayrıca bilim dünyasından, NOBEL ödüllü Aziz Sancar ile Profesör Doktor Murat Günel yer aldı. 

Siyaset dünyasından törene katılan isimlerin en dikkat çekici olanı ise 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oldu. Ayrıca töreni takip edenler arasında Tansu Çiller, Mesut Yılmaz, Mesut Yılmaz eşi Berna Yılmaz ve eski Başbakanlardan Yıldırım Akbulut’ta tören alanındaydı. 

Törende bu isimlerin dışında Törende TBMM Geçici Başkanı Durmuş Yılmaz, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, AK Parti Genel Başkanvekili ve TBMM Başkan Adayı Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, eski TBMM Başkanları İsmail Kahraman, Bülent Arınç, Köksal Toptan, Mehmet Ali Şahin, eski MİT Başkanı Hakan Fidan, yüksek yargı üyeleri, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, dini cemaatlerin liderleri, eski ve yeni dönem milletvekilleri, AK Parti genel başkan yardımcıları yer aldı. 

Kamupersoneli.net – ANKARA