Gündem

Cumhurbaşkanlığı Seçimi Erkene Mi Alınıyor ? Tarih: 15 Temmuz 2018

Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin erkene alınması ve tarihinin de 15 Temmuz 2018 olacağı konuşuluyor. Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında Cumhurbaşkanlığı seçiminin erkene alınması hakkında değerlendirmelerde bulundu.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ ERKENE ALINABİLİR

Abdulkadir Selvi Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılan 29 Ekim resepsiyonunda yapılan konuşmalardan bahsetti ve birinin kulağına eğilip “Erken seçim yok diye yazıyorsun ama Cumhurbaşkanlığı seçiminin yerel seçimlerden önce yapılması konuşuluyormuş. Tarih olarak 15 Temmuz 2018 üzerinde duruluyor” dediğini ifade etti. Selvi, “her ne kadar kulağıma söylense de hemen yanımızdaki milletvekili, “Anayasa değişikliği gerekli” diye itiraz edince, kaynağım “MHP ile AK Parti’nin sayısı ona yetiyor” dedi. Orada hemen AK Parti ile MHP milletvekillerinin sayısını topladık, yetiyordu” dedi.

Ayrıca Abdulkadir Selvi yazısında Adalet Bakanlığının “Tutuklu gazeteciler ve aydınlar konusunda iklim değişikliğine gidileceği, bir normalleşme süreci için adımların atılacağına yönelik” çalışmalar yaptığını ifade etti.

KAMUPERSONELİ.NET | ANKARA