Gündem

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan israil Başbakanı Netanyahu'ya Sert Sözler!

İsrail Başbakanı Benjamin Netenyahu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik söylemiş olduğu eleştirilerin ardından Cumhurbaşkanlığından olaya ilişkin bir açıklama geldi. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından yayımlanan yazılı basın açıklamasında,  İsrail Başbakanı Benjamin Netenyahu’nun söylediği sözlere yönelik sert tepkiler yer aldı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın’ın İsrail’i işgalci bir devlet olarak tanımlarken söylenen sözleri suçluluk psikolojisi ile söylendiğini ifade etti.

NETENYAHU’YA SERT TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın konuya ilişkin yazılı açıklamasında, İsrail2in Filistin topraklarını hukuksuz bir şekilde işgal ettiğini aktararak, “Uluslararası hukuk kurallarını hiçe sayan, Filistin halkının yüzlerce yıllık vatan topraklarını işgal eden, Birleşmiş Milletler kararlarını sistematik biçimde ihlal eden İsrail’in, öncelikle kendi yaptıklarının hesabını vermesi gerektiğini” vurguladı

”SUÇLULUK DUYGUSUNU BASTIRMAK İÇİN”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın tarafından yayımlanan yazılı açıklamada ayrıca, Filistin topraklarının açık hapishaneye dönüştürüldüğünü belirterek “Binlerce masum Filistinliyi katleden, Filistinlilerin topraklarını açık hava hapishanesine dönüştüren bir zihniyetin suçluluk duygusunu bastırmak için ortaya attığı iddia ve suçlamaları ciddiye almak mümkün değildir.” ifadelerine yer verdi.

‘OLDU BİTTİ İLE BAŞKENT YAPACAKLARINI SANANLAR’

Kudüs’ün müslümanların ilk kıblesi olduğu vurgusu yapılan yazılı açıklamada İbrahim Kalın, Kudüs oldu bitti ile İsrail’in başkenti olacağını sananlar abesle iştigal etmektedirler açıklamasında bulundu. Türkiye’nin her daim mazlumun yanında yer aldığını ifade eden Kalın şu ifadeleri kullandı.

”İlk kıblemiz olan Kudüs’ü, bir oldu bitti ile işgal devletinin başkenti yapacaklarını sananlar, abesle iştigal etmektedirler. İsrailli yetkililer ülkemize ve liderimize saldırmak yerine Filistin topraklarının işgaline son vermelidir. Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın her yerinde olduğu gibi Filistin’de de hakkın, hukukun ve mazlumların yanında olmaya devam edecektir.”

Kamupersoneli.net – ANKARA