Gündem

Cumhurbaşkanlığından Barış Pınarı Harekatı Hakkında Açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Barış Pınarı Harekatı hakkında açıklamalarda bulundu. Fuat Oktay açıklamalarında harekatın planlandığı şekilde devam ettiğini belirtti.

Fuat Oktay konu hakkındaki açıklamalarını sosyal medya hesbı üzerinden gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay açıklamalarında Türkiye’nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin bilgiler verdi.

YAPILAN AÇIKLAMA

Fuat Oktay açıklamalarında Terör örgütlerinin yuvalanmaya çalıştığı sınır ötesinde Barış Pınarı Harekatı’nın planlandığı şekilde devam ettiğini belirtti ve şöyle devam etti:

“Tek amacı sınırlarımızın güvenliğini ve Suriyelilerin evlerine gönüllü dönüşlerini sağlamak olan operasyonda ordumuz teröristlerle mücadelesini başarıyla sürdürürken, temel önceliği sivil halkın zarar görmemesidir.

Uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesi’nde yer alan ‘meşru müdafaa hakkı’ çerçevesinde hareket eden Türkiye, sınırlarımızı tehdit eden ve tüm dünya için tehlike arz eden terör bataklığını kurutmakta kararlıdır.”