Gündem

Cumhuriyet Davası'ndan yargılanan gazeteci Kadri Gürsel hakkında tahliye kararı verildi

Son dakika haberine göre gazeteci Kadri Gürsel, Cumhuriyet Gazetesi davasında “Örgüte üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezasının infazı için yeniden cezaevine gönderilen Kadri Gürsel’in tahliyesine karar verildi.

Gürsel açıklamasında: “Kadri Gürsel sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Bugün 15.30 sularında konulduğum Metris Cezaevi’nden denetimli serbestlikle 20.30’da tahliye edildim. Avukatlarım İlkan Koyuncu ve Vecihi Tokuç’a minnettarım. Tahliyemi mümkün kılmak için yoğun çaba sarfeden cezaevi personeline çok teşekkür ederim” dedi.”

Dün Çağlayan’da teslim olmuştu

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM), Cumhuriyet gazetesi davasında yargılanan Kadri Gürsel için verdiği “kişi güvenliği ve özgürlüğü ile ifade özgürlüğü hakkının ihlal edildiği” kararına rağmen savcılığın 2,5 yıllık hapis hükmünün infazı için kendisini çağırdı. Kadri Gürsel saat 14:00 sıralarında Çağlayan Adliyesi’ne geldi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, eski Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarının da arasında bulunduğu 18 sanığa verilen kararların temyiz edildiği İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, 19 Şubat’ta verdiği kararla, 18 sanık hakkında, yerel mahkemece verilen hapis cezaları ile beraat hükümlerini usul ve yasaya uygun buldu.

Bu kapsamda, “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte yardım etme” suçundan 2 yıl 6 aylık hapis cezası onanan ve kendisine tebliğ edilen Gürsel, İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek teslim oldu.

Gürsel, infaz müdürülüğündeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından, denetimli serbestlik hükümleriyle ilgili işlemlerinin başlatılması için cezaevine gönderildi.

Tahliye kararı verildi

Cezasının onanmasının ardından bugün cezaevine konulan Gazeteci Kadri Gürsel’in tahliyesine karar verildi.