Gündem

CZN Burak'ın restoranında korkunç olay: 1 ölü!

Sosyal medya üzerinden yaptığı ilginç yemeklerle ünlenen Muhammed Burak Özdemir’in sahibi olduğu restoranda garsonlar dehşet saçtı.

CZN Burak olarak sosyal medyada ünlenen Muhammed Burak Özdemir’in sahibi olduğu İstanbul Levent’te garson olarak çalışan Zekeriya H. ve Mehmet G. arasında servis açma konusunda önce sözlü tartışma yaşandı.

Olay hakkındaki iddialara göre Mehmet G., nargile yapan Suriye uyruklu Zekeriya H.’den servis açmasını talep etti fakat Zekeriye H. bu talebe olumlu karşılık vermeyince ikili arasında çıkan sözlü tartışma kavgaya dönüştü. Şef garson, durumu işletme sahibi Özdemir’e söyleyince iki garson arasındaki kavga yatıştırıldı.

ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜĞÜNÜ POLİSE SÖYLEDİ

Yaşanan kavga sonrasında iddiaya göre Zekeriya H., Mehmet G.’ye dışarıda buluşmayı teklif etti. İşletmenin yakınında gece saatlerinde buluşan taraflar arasında yeniden kavga çıkınca Mehmet G., belindeki silahı çıkararak Zekeriya H.’ye 2 el ateş etti. Zekeriya H. olay yerinde hayatını kaybetti. 

Mehmet G. yaşanan olay sonrasında polisi arayarak cinayet işlediğini dile getirdi. Gözaltına alınan genç adam, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MÜEBBET HAPSİ İSTENDİ

Olay hakkında İfadesi alınan işletme sahibi Burak Özdemir, kişilerin restoranında garson olarak çalıştığını, işletme içinde herhangi bir tartışmaya şahit olmadığını, kavgayı diğer çalışanlarından öğrendiğini belirtti.  İddianamede Mehmet G.’nin Zekeriya H.’yi silahla ateş etmek suretiyle öldürdüğü, olay yerinden kaçtığı sırada da Mahmut H. ve Valid A.’yı çeşitli yerlerinden vurarak yaraladığı belirtildi. Zanlı hakkında,”Kasten öldürme”, “Kasten adam öldürmeye teşebbüs”, “Kasten yaralama”, “Kasten yaralamaya teşebbüs” ve “Hakaret” suçları kapsamında müebbet hapsi istendi.

CZN BURAK KİMDİR? NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Yaşana olay sonrasında vatandaşlar merakla  CZN Burak kimdir? kaç yaşında, nereli sorularının cevaplarını aramaya başladı.

Muhammed Burak Özdemir, 24 Mart 1994 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Aslen Hataylı olan ve takma adı CZN Burak olan Burak Özdemir, Hatay Medeniyetler Sofrası Aksaray’ın sahibi bir Türk şef ve restoratör. Sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarıyla bir anda üne kavuştu. Türk yemek tarifleri hazırlama ve sunma tekniği ile dikkatleri üzerine çekerek büyük bir marka haline geldi. Burak Özdemir, küçük yaşta dede mesleğini sürdürmeye karar verdi, Hatay’da dedesine ait olan küçük bir lokantayı işletmeye başladıktan sonra İstanbul’da da şube açtı. Sosyal medyada paylaştığı video ve resimlerle ile sosyal medyanın yeni fenomeni olan Burak Özdemir, bu sayede Hatay Medeniyetler Sofrası’nı sosyal medyada popüler hale getirmeyi başardı.