Gündem

DAEŞ'in Tazehurmatu'ya kimyasal saldırısı ( 68 Iraklı Türkmen Tedavi Altında)

ANKARA (AA) – Irak’ın Kerkük vilayetine bağlı Tazehurmatu nahiyesinde, terör örgütü DAEŞ’in hardal gazı saldırısından etkilenen 68 Iraklı Türkmen’in, getirildikleri Ankara’nın Polatlı ilçesi Devlet Hastanesinde tedavilerine başlandı.

Uçakla Erbil’den Esenboğa Havalimanı’na getirildikten sonra Polatlı Devlet Hastanesine sevk edilen 68 yaralı ile 15 refakatçiyi Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Uluslararası İlişkiler ve Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Muhammed Bayram, Polatlı Devlet Hastanesi Yöneticisi Hüseyin Arslan ve diğer ilgililer karşıladı.

Bayram, yaptığı açıklamada, Irak’ta DAEŞ’in kimyasal saldırısından etkilenen 3’ü ağır 68 yaralı ve 15 refakatçinin Türkiye’ye getirilip, Polatlı Devlet Hastanesine sevk edildiğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız mazlumlara el uzatmıştır. Polatlı Devlet Hastanesi bir önceki hastalarımızda olduğu gibi bu tür hastalar için uygun bir ortam’’ dedi.

Daha önce Tazehurmatu’dan gelen 15 yaralı ile 7 refakatçinin Polatlı’da tedavi edildikten sonra ülkelerine gönderildiğini aktaran Bayram, son gelen 68 kişinin de aynı şekilde şifa bulduktan sonra gönderileceğini dile getirdi.

Muhammed Bayram, “Gelenlerin kimyasal silahın etkileriyle solunum, göğüs rahatsızlıkları, cilt rahatsızlıkları bulunmaktadır. Bununla beraber Ankara Numune Hastanesinin plastik cerrahi ve cildiye bölümü de bu hastalarımızla yakinen ilgilenmekte, ortak bir tedavi protokolü düzenlenmektedir.’’ İfadelerini kullandı.

Tazehurmatu’da kimyasal saldırıya maruz kalan Iraklı Türkmenlerden bir kadın, saldırı sonrasında vücutlarında yaralar çıktığını anlatarak, Türkiye’nin kendilerini tedavi için buraya getirdiğini söyledi.