Gündem

Daha sıkı tedbirler için kritik tarih açıklandı!

Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Görevlisi ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Kayıpmaz artan corona virüs vakaları ve kısıtlamalar hakkında önemli açıklamalarda bulundu ve 2 haftalık sürecin önemli olduğunu ifade etti.

Kayıpmaz açıklamalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gün açıkladığı kısıtlama kararlarının Bilim Kurulu’nun önerilerini karşıladığını belirterek kısıtlamaların 2 haftalık bir sürecin sonunda yeniden ele alınacağını vurguladı.

2 HAFTA KRİTİK SÜRE

Ayrıca Kayıpmaz açıklamalarının devamında buna rağmen 2 hafta sonra başlanılan yerde olunursa hasta, ağır hasta sayılarındaki artışın  sağlık kapasitemize ciddi basınç oluşturmaya devam ederse o zaman daha sert tedbirlerin de gündeme geleceğini vurguladı.

Ayrıca Afşin Emre Kayıpmaz açıklamalarının devamında salgının seyrine göre hastane kapasitelerinin durumuna göre ek tedbirlerin gündeme gelebileceğini vurguladı.

EK TEDBİRLER GELEBİLİR

İşte Bilim Kurulu üyesi Kayıpmaz’ın açıklamaları şöyle oldu:

“Ümit ediyorum ki bireysel olarak almış olduğumuz tedbirler, bu kapatma ve kısıtlama kararları neticesinde hasta sayıları kontrol altına alınır. Ama buna rağmen 2 hafta sonra yine başladığımız noktadaysak hasta, ağır hasta sayılarındaki artış bizim sağlık kapasitemize ciddi basınç oluşturmaya devam ederse o zaman daha sert tedbirler de gündeme gelir. Zaten Cumhurbaşkanı’mız da açıklamasında bunun sinyallerini vermişti. Ne kadar süreceğini bilmediğiniz bir salgında 2 hafta yaşamı tam durdurarak, bir şekilde vakaları kontrol altına almak zor. Bu 2 haftayı kapattınız, ondan sonra insanlar tekrar dolaşıma geçecek, hareketlilik artacak, ondan sonra ne olacak? Bu da bir alternatif olabilir; ama bizim kış aylarında peyderpey hasta ve vaka sayılarının nasıl gittiğine bakıp, ona göre tavsiyelerde bulunmamız gerekiyor. Her türlü alternatif masaya yatırılıyor. Salgının seyrine göre de hastane kapasitelerinin durumuna göre ek tedbirler gündeme gelebilir”