Gündem

Darbe Girişimi Protesto Edildi

FETÖ’nün darbe girişimi Elazığ ve Şırnak’ın Cizre ilçesinde protesto edildi.

Elazığ Yol-İş Sendikası’na üye Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürlüğü çalışanları, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

Müdürlük önünde toplanan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla ”Her şey vatan için”, ”Türkiye burada, FETO’cular nerede” sloganı atıp tekbir getirerek Gazi Caddesi’nden İzzet Paşa Meydanı’na kadar “Demokrasi Yürüyüşü” gerçekleştirdi.

Burada AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ile vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılanan gruptakiler İstiklal Marşı’nı okudu. 

Gürgöze, yaptığı konuşmada, FETÖ’nün, milli iradeye ve onu temsil eden hükümet ile Cumhurbaşkanına yönelik darbe girişiminin halkın ve Cumhurbaşkanının vakarlı ve onurlu duruşuyla bertaraf edildiği belirtti.

Türkiye genelinde herhangi bir problemin olmadığını ve devlet-millet el ele düsturunun tüm Türkiye’de büyük bir coşkuyla cereyan ettiğini ifade eden Gürgöze, ”Vatanımızı, bayrağımızı koruma reflekslerimiz ve bu dik duruşumuz olduğu sürece hiçbir güç Allah’ın izniyle bu ülkeyi dize getiremeyecektir. Onlar bu ülkeye ve bu harekete diz çöktürmek istediler ama sizler onların bu planlarını boşa çıkardınız. Size ne kadar teşekkür etsek azdır.” dedi.

Yol-İş Sendikası Elazığ Şubesi Başkanı Mehmet Kara ise meydanı gerektiğinde vatan için canlarını seve seve feda edeceklerini bütün dünyaya haykırmak için doldurduklarını kaydetti.

Türk milletinin 15 Temmuz gecesi tarihe sayfa düştüğünü ve gelecek nesillere anlatacağı büyük bir destan yazdığını ifade eden Kara, şöyle konuştu:

”Binlerce kez şükürler olsun ki başımızda zoru gördüğü an şapkasını alıp giden idarecilerimiz yok artık. Dik duran, cesaretle, şecaatle her türlü zorluğa karşı duran idarecilerimiz var. Bu vahşi ekip tarafından birkaç gün içerisinde ve bundan öncesinde de şehit edilen aziz şehitlerimizi, rahmetle anmak ve onların aziz hatıraları önünde hürmetle eğilmek ve ruhlarına bir fatiha okumak için buradayız.”

Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürü Ahmet Gülşen de kendilerinin sadece devletin bir kurumunda çalışan işçiler ve memurlar olmadıklarını, gerektiğinde vatan, millet ve bayrak için canlarını vermeye hazır olduklarını vurguladı.

– Şırnak

Cizre Adliyesi Adalet Büro-Sen üyeleri, darbe girişimini protesto etmek için adliye bahçesinde bir araya geldi.

Burada açıklama yapan sendika üyesi Abdulkahar Seydaoğlu, burada taraf olduğumuzu ve tarafımızın da devletimizin yanında olduğunu belirtiklerini ve saldırıları gerçekleştirenleri kınadıklarını söyledi. 

Millet iradesinin yok sayılarak vatan hainleri tarafından birlik ve beraberliğimizin sınanmasına yönelik haince bir saldırı gerçekleştirildiğini ifade eden Seydaoğlu, “Bu terör saldırısı ile milletimizin iradesini yok sayan bütün şer güçleri artık şunu öğrenmelidir. Yaklaşık dört gündür hiçbir siyasi ideoloji gözetmeksizin bütün vatan evlatları tek yürek meydanlara inmişlerdir. Artık daha güçlüyüz. Hiç kimse yüce ulusumuzun birlik ve beraberliğini sınamaya kalkmasın. Bizler her zaman devletimizin yanındayız. Allah bir daha bu vatan hainlerine fırsat vermesin ve bu acıları bizlere yaşatmasın.”

Seydaoğlu, saldırılarda şehit düşen vatandaş ve güvenlik güçlerine rahmet, yaralılara acil şifalar dilediklerini belirtti. 

Kamupersoneli.net / AA