Gündem

Darbe Girişimine Vatandaşlardan Tepki Yağıyor

Kilis’te Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek amacıyla bin 500 araçlık konvoy oluşturuldu.

Şehirlerarası otobüs terminali civarında araçlarını Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterleriyle süsleyen vatandaşlar, darbe karşıtı slogan atıp konvoy oluşturdu. Yaklaşık 350’si tır bin 500 aracın yer aldığı konvoyda çalınan klaksonlar kentin büyük bölümünden duyuldu.

Aracı olmayan bazı vatandaşların da süsledikleri atlarıyla konvoya katılması renkli görüntülere sahne oldu. Konvoyu gören vatandaşlar, aileleriyle konvoya destek verdi.

Tır sürücülerinden Suriyeli Nedim Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’daki darbe girişiminden itibaren Türklerin demokrasi nöbetine destek olduğunu belirtti.

Ali, demokrasinin devamı için her gün yollarda olacağını ifade ederek, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘dur’ diyene kadar devam edeceğiz. Bu konvoyla tepkimizi göstermeye çalışıyoruz. Darbecilere ‘dur’ diyebilmek için her şeyi yapaya hazırız. Reisin her zaman destekçisi olacağız.” dedi.

Yaşar Mehmet de bir Suriyeli olarak Türkiye’nin demokrasi nöbetine destek olmaya çalıştıklarını aktardı.

Mehmet, 6 yıldır Türkiye’de yaşadığını, demokrasiyi burada tanıdığını ve kendileri için Türkiye’den başka bir devlet olmadığını belirterek, “Yılladır bu ülkede yaşıyoruz. Demokrasi nöbetinde bize düşen ne varsa yapmaya hazırız. 2 saattir yollardayız ve bu yolculuğumuza Erdoğan ‘dur’ diyene kadar devam ettireceğiz.” 

Kamupersoneli.net / AA