Gündem

Darbecilerin Kuşunundan Cep Telefonu Kurtardı

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Ankara Emniyet Müdürlüğüne tankların girmesine çöp kamyonunu çekerek engel olan polis memuru Muammer Han’ın hayatını, kurşunun isabet ettiği cep telefonu kurtardı.

Darbe girişimi gecesi elinden, kolundan ve bacağından yaralanarak Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan 12 yıllık polis memuru, 33 yaşındaki Muammer Han, yaşadıklarını unutamıyor.

İki çocuk babası Han, AA muhabirine, bu tarihte yıllık izinde bulunduğunu, memleketi Yozgat’a gitmek için hazırlık yaptığını belirtti.

Arkadaşlarından “karışıklık olduğuna dair” mesaj geldiğini, gelişmeleri önce medya ve sosyal medyadan takip ettiğini bildiren Han, sonrasında yaşananlara ilişkin şunları kaydetti:

“Birkaç arkadaşımı aradım ve bilgileri doğrulattım. Hiç düşünmeden, abdestimi alarak evden çıktım. Göreve çağrılmayı beklemeden, izinli olduğum halde çıktım. Arabamı aldım. Mamak tarafında oturuyorum. İş yerine giderken 15-20 zırhlı araç ve tankın geçtiğini gördüm. Sonrasında arkadaşımın biri, Gölbaşı’nın vurulduğunu ve çok sayıda yaralı ile şehidin olduğunu söyledi. Ben de tankları görünce ‘Bunlar kesin bizim oraya gidiyor’ dedim. Biraz daha hızlı gittim. İtfaiye Müdürlüğünün oraya arabamı koydum.”

Burada Altındağ Temizlik İşleri Müdürlüğünün bulunduğunu dile getiren Han, “Onun içinde büyük çöp arabaları vardı. Yanımda bir polis arkadaşım vardı. İlk yaptığımız, beraberce kendi inisiyatifimizle, çöp kamyonlarıyla Akköprü’nün girişini kapattık. ‘Bu tanklar, bizim oraya gidiyor. Ankara Emniyeti vuracaklar’ diye düşündük. Kapattığımız esnada şoföre ‘Sen kapat ve kaybol buradan’ dedik. Sonra yaya olarak emniyete gittik.” diye konuştu.

Han, “Dışarıda yaklaşık 15-20 arkadaşımız vardı. Müzakere yapmak istediler. Kabul etmedik ve ‘Kesinlikle içeri almayacağız, giremeyeceksiniz’ dedik. Polis arkadaşlarımızla yan yana dizildik, kol kola girdik. Yanımda üç arkadaşım şehit oldu. Bizi oradan uzaklaştırmak için önce havaya ateş açtılar. Geri adım atmadık. Zırhlı araçların üzerinden ateş açıldı makineli tüfeklerle. Aradan bir dakika geçmeden, direkt namluyu bize doğrulttular ve kuruşuna dizer gibi üzerimize atmaya başladılar.” ifadelerini kullandı.

– “Şehadeti göze alarak gittik”

İki polis memurunun olay yerinde ağır yaralandığını bildiren Han, diğer arkadaşlarını kurtarmak için uğraştığını söyledi.

Han, yaralandığı anı “Cep telefonum cebimdeydi. Yanma vardı ama kan görmediğim için yardım etmeye devam ettim. Telefonumun altında bir sıcaklık hissettim. Elimden vurulup içeri girdikten sonra, telefonum kasık bölgesindeydi, ana damarın geçtiği yerde. Esirgeyen Allah, esirgiyor. Kurşun tam içeri girmemiş ama yaralamış. Allah korudu.” şeklinde anlattı.

Darbeci askerlerin Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde şehit olanlara dahi ateş ettiğini belirten Han, sağ elinden yaralandığını, sürünerek gittiği emniyette terörle mücadele birimindeyken de 2 saat boyunca binanın bombalandığını kaydetti.

Polislerin Ankara Emniyet Müdürlüğünü korumak için büyük mücadele verdiğini vurgulayan Han, “Halkımız gelmeseydi, biz orada ölmüştük. Bizi önce Allah, sonra Türk milletinin bu vatanseverliği kurtardı.” dedi.

Darbeci askerlerin “hain” olduğunu ifade eden Han, polisin, bu girişime karışmayan askerlerle Türkiye’yi korumaya devam edeceğini bildirdi.

Elinde doku kaybı olabileceğinin belirtildiğini ancak bunun kendisi için önemi bulunmadığını dile getiren Han, “Yeter ki vatan sağ olsun. Oraya şehadeti göze alarak gittik. Parmağım, kolum kökünden kopsa, vatan için feda olsun. Evden çıkarken zaten abdestimi aldım, helalleşip çıktım. Biz bu vatanı çok seviyoruz, kimseye de yedirmeyiz.” diye konuştu.

Kamupersoneli.net | AA