Gündem

Davutoğlu Fransa İçin Vize Müjdesi Verdi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptığı vize açıklaması bir çok türk vatandaşını harekete geçirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Avrupa Birliği kapsamında Brüksel’de yaptığı görüşmenin ardından bazı vatandaşları heyecanlandıracak birçok açıklamada bulundu. Ahmet Davutoğlu AB zirvesi sonrası vize ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı ve Fransa için vizenin kalkacağı tarih hakkında bilgi verdi. Açıklamaların ardından özellikle turizm sektörü için bir heyecan başladı. Daha önce vize problemleri nedeniyle tatillerini rafa kaldırmak zorunda kalan türk vatandaşları ise tatil planlarını revize etmeye başladı.

Bazı vatandaşlar tur programlarını mercek altına almaya başlarken, bazı futbol tutkunları ise 10 Haziranda başlayan ve 10 Temmuzda bitecek olan Avrupa futbol şampiyonasını izleme fırsatını yakalamak için kolları sıvadı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Fransa’da oynanacak olan Avrupa Futbol Şampiyonası için yoğunluk beklenmesi nedeniyle tur programlarını tekrar gözden geçirme yöntemine başvurdu. 

2015’TE 9 MİLYON TÜRK YURTDIŞINA ÇIKTI!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, “Vize, günümüz dünyasında çok yanlış bir uygulama. Seyahat özgürlüğünün önüne Çin Seddi gibi duvar örmek anlamsız. Bu yanlıştan dönülmesi çok sevindirici bir gelişme” şeklinde açıklamada bulundu.

Açıklamalarının devamında “Vizenin kalkmasıyla bu sayı her yıl 3-4 milyon artacak. Bu karar sadece yurtdışına gidişleri artırmakla kalmayacak, Türkiye’ye gelen turist sayısını da yükseltecek. Çünkü Avrupa’ya giden uçaklar dolu dönecek, bu şekilde maliyetler düşecek ve daha fazla turist gelecek. Vizeler haziranda kaldırılırsa Türk vatandaşlarının Avrupa Futbol Şampiyonası’na ilgileri artacak, önceki şampiyonalara nazaran çok daha fazla vatandaşımız müsabakaları yerinde izlemek için Fransa’ya gidecektir.”  şeklinde konuştu.

kamupersoneli.net