Gündem

Demirtaş Hakkında Vatan Haini Kararı

AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık tarafından sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımla HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’da hakeret ettiği iddiası ile dava açılmıştı. 

Davaya ilişkin gerekçeli karar Diyarbakır 2’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’nce açıklandı. Mahkeme Kocabıyık’a 4 bin lira manevi tazminat ödeme cezası verirken paylaşımda kullanılan “vatan haini” sözlerinin kişilik haklarına yönelik saldırı değil, ağır eleştiri olduğu ifadeleri yer aldı. 

Hakaret Davasında Gerekçeli Karar Açıklandı!

Diyarbakır 2’nci Asliye Hukuk Mahkemesi dava için gerekçeli kararı açıkladı. Mahkeme tarafından açıklanan kararda “Davacının siyasi kişiliği nedeniyle hakkında yapılan bu sert eleştiri ve ifadeye katlanması gerektiğine karar verilmiştir” ifadesine yer verildi. 

Davada AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık’ın Demirtaş için kullandığı “it” sözcüğü nedeni ile 4 bin lira manevi tazminat ödemesine karar verildi. Kocabıyık tarafından yapılan paylaşım ise şu şekildeydi;

“Demirtaş iti yargı kararına rağmen serbestçe geziyor. Onlarca şehit veriyoruz. Bu vatan haininin peşine düşecek bir savcısı yok mu ülkenin”

Kamupersoneli.net