Gündem

Deprem çalıştayında NATO'nun ödüllendirdiği uzman çağrılmadı! İBB'ye sitem etti

Byüyük İstanbul depremi için önemli adımların konuşulacağı deprem çalıştayı İBB tarafından pazartesi günü gerçekleşecek.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Ünlü deprem uzmanı Prof.Dr. Naci Görür gündeme damgasını vurdu.

ÜNLÜ DEPREM UZMANI SİTEM ETTİ

Görür yaptığı açıklamada, “Dün öğrendim ki beni organizasyonun içine hiç bir şekilde koymamışlar. Ne bilim kuruluna, ne moderatör olarak ne de konuşmacı olarak… Elbette ki ben kişisel olarak bunu önemsemiyorum. Ama burada hizmet, emek, katkı, etik, liyakat ve hak gibi insanı insan, toplumu toplum yapan değerler göz ardı edildiği için itiraz ediyorum. Onun için sizlere yazıyorum. Marmara depreminin tartışıldığı bir oturuma çağırmadığınız Naci Görür 1999 deprem öncesinde ve 1999 deprem sonrasında Marmara’da yapılmış tüm araştırmaları koordine etmiş, araştırıcı olarak görev almış, yayın yapmış, ortak yayınlarda yer almış, konferanslar düzenlemiş, konferanslara katılmış, bu çalışmalarından dolayı NATO özel ödülü almış, NATO’nun desteği ile ilk deprem araştırmalarını başlatmış, Bilim Akademisi üyesi bir bilim adamıdır. Acaba o oturumlara çağrılanlardan daha fazla ne yapmalıydı ki siz çağırsaydınız” ifadelerini kullandı.

HOYRATLIĞA İTİRAZ EDİYORUM

“Kişisel bir yaklaşım peşinde değilim” diyen Naci Görür, “Ama bu haksızlığa, hoyratlığa itiraz ediyorum. Onların da bu durumu nasıl içlerine sindireceklerini merak ediyorum. Bu durumu hak, hukuk, adalet ve liyakata önem verdiğine inandığım sayın belediye başkanımızın bilmediğini düşünüyorum. Kendisinden randevu istedim, bekliyorum. Ona doğruları anlatmayı görev addediyorum. İlgili daire başkanı ve genel sekreteri telefonla aradım ama bana geri dönmediler” dedi.