Gündem

Deprem uzmanında korkutan uyarı : 1 ay boyunca devam edecek!

Elazığ’da akşam saatlerinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından Van Yüzüncü Yıl Jeo-Fizik bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Toker depremle ilgili önemli açıklamalrda bulundu.

Deprem uzmanı Toker yaptığı açıklamada artçıların 1 ay boyunca devam edeceğini ve artçıların şiddetinin 4.5 , ,4.6 ve 5.5 büyük olacağı aktarıldı.

DEPREM UZMANI TOKER’DEN KORKUTAN UYARI: 1 AY DEVAM EDECEK

Van Yüzüncü Yıl Jeo-Fizik bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Toker  yaptığı açıklamada, “Artçı depremler etkili olmaya devam edecek. Artçı depremler 1 ay boyunca devam etmesi beklendiği için hasarlı binalara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Meydana gelecek olan artçı depremler sonrasında hasarlı binalarında yıkılacağı tahmin ediliyor ve bundan dolayı da vatandaşların önlemlerini alması gerekiyor.” açıklamasında bulundu.

Artçı şoklar bir ay boyunca devam edecek hasarlı binalara kesinlikle girilmemesi gerektiğini vurgulayan Toker, 56 milyon kg patlayıcının etkisine sahip olan 6.8’lik depremin ardından yer kabuğunda kalan enerjinin yeni depremleri öne çekeceğini bildirdi.

İSTANBUL VE MANİSA DEPREMİYLE İLGİSİ YOK

Ayrıca bu depremin İstanbul ve Manisa’da olan depremle ilgisi olmadığını dile getiren Toker, meydana gelen depremin büyük bir depremin haberici olmadığını ama artçı şokların 1 ay boyunca devam edeceğini aktardı.