Gündem

Depremden Sonra Uzmanlardan Uyarılar

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Denizli’nin Bozkurt ilçesinde saat 14.25’te 6 büyüklüğünde deprem kaydedildiği belirtildi.

Bunun yanı sıra söz konusu açıklamada ilçeye bağlı Armutalanı köyüne 1,74 kilometre mesafede yaşanan depremin 7,09 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi.

NTV muhabiri Merih Ak canlı yayında yaptığı açıklamada yıkılan binaların olduğunu enkaz altında kalanların olduğunu belirtti.

UYARI YAPILDI

Denizli’deki deprem hakkında AFAD Denizli İl Müdürü Ali Etiz açıklamasında ilk belirlemelere göre can kaybı veya önemli bir yıkılmanın olmadığını ifade ederek tarama çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.

Kızılay Başkanı Kerem Kınık da bir açıklama yaptı ve uyarıda bulundu. Kerem Kınık yaptığı açıklamalarında “Deprem yüzeye yakın gerçekleştiği için şiddetli hissedildi. Ege depremleri sık ve uzun artçılar oluştururlar o nedenle vatandaşlarımız çatlak binalara girmesinler, AFAD ve Valilikten gelecek talimatlara uysunlar” ifadelerine yer verdi.

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Tüysüz, Denizli’de meydana gelen depremle ilgili NTV’ye açıklamalarda bulundu Tüysüz deprem hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

“Farklı lokasyonda; bir tanesi İzmir’de bir tanesi de Denizli’nin Baklan yöresinde oldu. Birbiriyle bağlantısı olan iki deprem değil. Baklan’daki az önce olan deprem 6.5 olarak veriliyor. İki tane önemli fay var. Geçmişte de olmuş depremler görülüyor. Bizim açımızdan çok sürpriz olmayan tarzda depremler.

6 önemli bir sarsıntı yapar. Hasar beklenebilir. Özellikle fayın üzerinde bulunan kesimlerde. Bunun arkasından 5-5,5 büyüklüğünde depremlerin gelmesi de olasıdır. Hasarlı binalar varsa, bu binalar yetkili kişiler tarafından inceleninceye kadar bu binalara girmemekte yarar görüyorum.

Fayların dağılımına baktığımız zaman bu tip depremlerin olması doğal. Tarihine baktığımız zaman 6 civarında depremlerin mevcut olduğunu görüyoruz.”