Gündem

Dev fabrikada koronavirüs paniği büyüdü! 800 çalışan ve aileleri karantinaya alındı!

Zonguldak’ta uygulanmaya devam eden sokağa çıkma kısıtlamasının ardından ilçeye bağlı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı trafik polisleri tüm gün boyunca vatandaşları denetledi. Trafikte kurallara uymayan sürücülere ceza kesildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Alaplı Kaymakamı Vedat Yılmaz, düzenlenen toplantı sonrasında vatandaşlar için önemli kararların aldığını belirtti.

KAYMAKAM AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili kritik açıklamalarda bulunan Alaplı Kaymakamı Yılmaz, açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“İlçemizde faaliyet gösteren iplik fabrikasında ilk olarak 21 Mayıs’ta ortaya çıkan koronavirüs Covid-19 pozitif vaka sayısı, son alınan test sonuçlarıyla birlikte 15’i fabrika çalışanı, 5’İ de ailelerinden olmak üzere 20’ye yükselmiştir. Bu kişilerin, hastanedeki tedavileri ve 14 günlük karantina süreçleri devam ediyor”

Dev fabrikada koronavirüs paniği büyüdü! 800 çalışan ve aileleri karantinaya alındı!

1 HAZİRAN’A KADAR KARANTİNA

Yılmaz, açıklamasına devam ederken, ilçedeki iplik fabrikasındaki vaka sayılarına da değindi. 800 çalışanın da 1 Haziran’a kadar aileleriyle karantina altına alındığını, “Aldığımız karar doğrultusunda, ön tedbir olarak iplik fabrikasında çalışan toplam 800 kişiye, aynı evi paylaştıkları veya temas ettikleri aile fertleriyle birlikte, sosyal hayatta bulaş riskini önleyici bir tedbir olarak 1 Haziran tarihine kadar ev izolasyonu uygulayacağız. Aldığımız kararı fabrika çalışanlarına ilettik ve ev izolasyonunu da başlattık. Biz de kolluk kuvvetlerimizle, ev izolasyonunun denetimini sağlayacağız. Bu tarihe kadar, fabrikadaki çalışanlarda ortaya çıkan hastalığın seyrinin de şekilleneceğini tahmin ediyoruz. Fabrikanın faaliyetine başlayacağı tarihi ise bu sürenin sonunda yeniden değerlendireceğiz. İlçe Sağlık Kurulu ekiplerimiz, bu süreç içerisinde fabrika içinde de gerekli denetimleri yapmaya devam edecekler” şeklinde ifade etti.