Gündem

Devlet Bahçeli: "CHP Naz Etmemeli , Geri Durmamalı"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti’nin anayasa hazırlık metninin taraflarına resmen iletildiğini belirterek, “Katıldığımız ve katılmadığımız maddeleri tek tek belirliyoruz. Ardından partiler arasında kurulacak bir komisyonda üzerinde mutabık kaldığımız değişiklik önerilerini süratle ve en kısa sürede Meclis Genel Kurulu’na getirmeyi umuyor ve bunu amaçlıyoruz.” dedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, MHP’nin Anayasa konusunda inisiyatif almasının, fiili dağınıklık ve çarpıklığı çözme iradesinin, yalnızca Türkiye ve Türk milletinin geleceğini kurtarmak için olduğunu belirtti.

“Hukuksuz bir devlet olmaz. Hukuk yoksa demokrasi ve devlet askıda ve raftadır. Türkiye’nin adım adım feci akıbete doğru ilerlemesini istemiyorsak, devreye girmeli, tedbir almalıyız.” diyen Bahçeli, “Bizim meselemiz, kimin ne olacağı değildir. Bizim meselemiz, kimin hangi makam ve statüye kavuşmayı hedeflediği hiç değildir.” değerlendirmesinde bulundu.

Geçen hafta Başbakan Binali Yıldırım ile yaptıklarını görüşmenin verimliği geçtiğini aktaran MHP Genel Başkanı Bahçeli, Yıldırım’ın anayasa değişikliği konusundaki düşüncelerini makul ve müspet bulduğunu açıkladığını ifade etti. 

15 Temmuz’dan sonra bambaşka bir Türkiye olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Ağa girdikten sonra aklı başına gelen balık gibi olmayalım, iş işten geçtikten sonra ah vah etmeyelim, nitekim bugünden, henüz vakit varken Türkiye’nin önünü açalım. Anayasa değişikliğiyle ilgili çalışmalar sonlandıktan sonra, gerekirse milletimizden görüş almaktan çekinmeyelim, bundan korkmayalım.” diye konuştu.

– “Türkiye’yi kamburlarından birlikte kurtaralım”

“Son yurdumuzun üzerinde kara ve kabus bulutları dolaşıyor. Bunu görmek durumundayız.” ifadesini kullanan Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

“Türk milleti 15 Temmuz FETÖ kalkışması gibi rezil bir ihanete nadir şahit olmuştur. Gayemiz bu tip düşmanlıkların tekrarına mani olmaktır. İstiklalimiz, iktidar ve imtiyaz kaybetme korkusuyla değil, kucaklaşma, dayanışma, ortak değer ve milli gerçeklerde buluşmayla teminat altına alınacaktır. Bu nedenle, Türk siyaseti ucuz hesap yapmadan, çatışma ve çekişmeye kapılmadan Türkiye’nin ana meselelerine çözüm getirmeye mecburdur. Boş çuvalın ayakta durmayacağını, böyle gelse de böyle gitmeyeceğini herkes anlamalıdır.”

“MHP, daha önce açıkladığı anayasal kapsamdaki kırmızı çizgilerine, ilke ve esaslarına bağlı olmak şartıyla, milleti ve ülkesi için her olumlu, her anlamlı teşebbüse zaten vardır ve çoktan hazırdır.” diyen devlet Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aklımıza geleni işlemiyoruz, her ağacı taşlamıyoruz, yalnızca Türkiye rahatlasın, huzur bulsun, devlet ebed müddet ruhu yaşasın, diyoruz. AKP’nin anayasa hazırlık metni tarafımıza resmen iletilmiştir. Parti olarak, söz konusu metin üzerindeki çalışmalarımızı çok dikkatli, çok detaylı ve kılı kırk yaran bir değerlendirmeyle yapıyoruz. Katıldığımız ve katılmadığımız maddeleri tek tek belirliyoruz. Ardından partiler arasında kurulacak bir komisyonda üzerinde mutabık kaldığımız değişiklik önerilerini süratle ve en kısa sürede Meclis Genel Kurulu’na getirmeyi umuyor ve bunu amaçlıyoruz. Sonrası TBMM’nin ve milletimizin muazzam iradesine kalmıştır. Bu süreçte CHP naz etmemeli, kapris yapmamalı, geri durmamalıdır. Başbakan’a kapıları açıksa, ki öyle söylüyorlar, ‘teklifi bir de biz görelim’ diyorlarsa, buyursunlar, kafa kafaya verelim, el ele, omuz omuza, gönül gönüle fiili açmazı giderelim, milletimizin sorunlarına beraberce eğilelim. Gelin Türkiye’yi kamburlarından birlikte kurtaralım. Gelin Türk milletinin asıl gündemine odaklanmak için karşımızdaki engelleri birer birer yıkalım, barikatları teker teker aşalım. İstersek, ön yargısız bir araya gelirsek, başaracağımızdan katiyen şüphem yoktur.”

DETAYLAR GELİYOR

KAMUPERSONELİ.NET – AA