Gündem

Devlet Bahçeli’den flaş erken seçim açıklaması! Bahçeli erken seçim isteyenleri teröre destek vermekle suçladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den flaş erken seçim açıklaması geldi.  Devlet Bahçeli erken seçim isteyenleri teröre destek vermekle suçladı. Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun yeni parti kuracak iddiaları ile hareketlenen Ankara kulisleri, erken seçim söylemlerini gündeme getirerek iktidara erken seçim çağrısında bulunmuştu. Ekonomi kriz ve diğer yapısal politikaları öne sürerek iktidara erken seçim yapan muhalefete karşı Bahçeli ilk kez net konuştu.

Türkiye’de artık 2023 hedeflerine yönelik bir sürecin başlatılacağı konusunda iyimser olduğunu dile getiren Bahçeli, bazı televizyon programlarında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tartışmaları üzerinden erken seçimin konuşulduğunu hatırlattı.

Bahçeli erken seçimin ihtiyaç olmadığını belirterek, “Böyle bir seçimi düşünmek, terörle mücadeleyi aksatmak demektir, güneyimizdeki terör devletinin kurulmasını teşvik etmek demektir, PKK/PYD’ye yeniden cesaret vermek demektir ve FETÖ ile mücadeleyi sulandırmak demektir. Türkiye’de seçime ihtiyaç yok. Terörün kökünü kazıyacak, sosyal ve ekonomik sorunları çözebilecek güçlü bir idari yapının sürekliliğine ihtiyaç vardır.” değerlendirmesini yaptı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, gazetecilerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ağustos ayı, bizim tarihimizde zaferler ayı olarak geçer. İnşallah bu ağustosta da tarihimizin zaferler halkasına bir yenisini ekleyeceğiz.” sözlerini hatırlatarak, Fırat’ın doğusuna yönelik bu ay içinde bir operasyon yapılıp yapılmayacağına ilişkin sorusu üzerine, ağustos ayının zafer ayı olduğunu kaydetti.

Bahçeli, ” Zafer de süreklilik kazanan, her zaman yenilenmesi gereken değerli bir kavramdır. Allah bu milleti zaferden yoksun bırakmasın.” ifadelerini kullandı.

Muhalefetin bir çok söylemini Beka argümanı üzerinden değerlendiren Bahçeli, erken seçim isteyen İYİ Parti Milletvekili Paçacı’yı ve CHP’li bazı vekillerini bu kez PKK’nın güney sınırımızda devlet kurma çabalarına destek olmakla suçladı. Bahçeli’nin bu çıkışına yapılan yorumlarda, Bahçeli’nin hem İYİ Partiye birleşme çağrısını yapıp daha sonrada teröre destek vermekle suçlamasına bir anlam verilemediği söylendi. Bahçeli daha öncede Cumhurbaşkanlığı sistemini eleştirenler FETÖ ile suçlamıştı.