Gündem

Devlet Personel Başkanlığından 'Engelliler Haftası'Mesajı

10 Mayıs-16 Mayıs 2017 tarihleri engelliler haftası olarak bilinmektedir. Devlet Personel Başkanlığı da engelliler haftası için bir mesaj yayımladı. 

Devlet Personel Başkanlığından yayımlanan mesaj şöyle:

“Anayasamızda yer verilen “Sosyal bir hukuk Devleti” olabilmenin gereği olarak Devletimiz, engelli vatandaşlarımızın, müreffeh bir şekilde hayatlarını sürdürebilmeleri, sosyal ve ekonomik hayata katılmalarını sağlayarak toplum içerisinde daha çok bulunmaları,  eğitim haklarını kullanabilmeleri, istihdama katılarak üreten ve ülkesine katma değer yaratan bir insan olabilmeleri için çok önemli adımları hayata geçirmektedir. Bu projeler neticesinde, engelli vatandaşlarımız spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına kadar her alanda kendilerini ispatlamış ulusal ve uluslar arası platformda bir çok başarılara imza atmışlardır. 

 Engellilerin kamu kurumlarında memur statüsünde istihdam edilmelerinin takip ve denetiminden sorumlu bir Kurum olan Başkanlığımız da kamu kurumlarında daha iyi şartlarda ve daha fazla engelli memur istihdam edilmesi için gerek vatandaşlarımızdan   gerekse engelli sivil toplum kuruluşları tarafından gelen talepler doğrultusunda kamu kurumlarıyla işbirliği içerisinde engelli memur istihdamına yönelik projeler geliştirmiş ve geliştirmeye de devam etmektedir.

 Bu duygu ve düşünceler ile her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu bilinciyle, tüm engelli vatandaşlarımızın 10-16 Mayıs Engelliler haftasını kutlar, aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı  bir ömür geçirmelerini dileriz.

DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI”

Engelliler Haftası ve Günü Nedir? Engelliler Haftası Ne Zaman ?

Engellilik doğuştan veya sonradan herhangi bir hastalık veya kaza sonucu bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yetilerini çeşitli derecelerde kaybetmiş, normal yaşamın gereklerine uyamama olarak tanımlanmaktadır. Birleşmiş Milletler 1992 yılında aldığı bir kararla 3 Aralık tarihini Uluslararası Engelliler Günü olarak kutlanmasına karar vermiş ve her yıl çeşitli etkinlikler ile üye ülkeler tarafından kutlanmaktadır. Buna ek olarak Birleşmiş Milletlere üye 156 devletin aynı tarihte yani 10-16 Mayısta kutladığı Engelliler Haftası vardır. Engellileri Koruma Milli Koordinasyonu Kurulu haftanın değerlendirilmesi için aşağıdaki programın uygulanmasını kararlaştırmıştır.

10 Mayıs Engelliler Haftasının açılışı

11 Mayıs Görmeyenler günü

12 Mayıs İşitme ve Konuşma Kusurluları günü

13 Mayıs Ortopedik Engelliler günü

14 Mayıs Zekâ ve Ruhsal Engelliler günü

15 Mayıs Güçsüz Yaşlılar ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar günü

16 Mayıs Engelliler Haftasına genel bakış.

2017 Yılında; 10 Mayıs Çarşamba ile 16 Mayıs Salı günlerini içene alan hafta Engelliler Haftasıdır ve 3 Aralık Pazar da Uluslararası Engelliler Günüdür.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA