Gündem

DİB 2018 Hac Kurası Sonuçları

Bu sabah saat 11:00’da Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, TRT Diyanet ekranlarından canlı olarak yayınlanan Hac kurası çekimleri devam ediyor. Milyonlarca Hacı adayının meraklı bekleyişi son bulurken sonucunu takip edemeyen adaylar büyük heyecan yaşıyor. Peki Hac kurası sonuçları nereden öğrenilecek? Hac Kurası sonuç öğrenme ekranına dair tüm detaylar haberimizde.

Milyonlarca hacı adayı 1 Şubat 2018 (bugün) çekilecek olan hac kurasına odaklanmış durumda. 2018 hac kurası çekimleri devam ediyor. Peki hac kuralarının sonuçları nereden öğrenilecek?

HAC KURASI SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLEBİLECEK?

Bu sene 316 Bin 857 vatandaşımızın ilk defa kayıt yaptırdığı hacı adaylığıyla alakalı olarak yenilenen kayıtlara göre toplamda 2 milyon 120 bin 967 vatandaşımızın hacı adaylığı için başvuru yaptığı görüldü. Dini görevlerini yerine getirmek isteyen adayların bugün açıklanacak hac kuralarının sonuçlarını öğrenme sayfası merak edilmekte. Diğer yandan adaylar sitemizde yer alan bağlatıya tıklayarak Diyanet İşleri Başkanlığının resmi web adresi üzerinden Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları sayesinde sonuçları öğrenebilriler. 

HAC KURALARININ KESİN KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1 Şubat 2018 (bugün) yapılan kura sonuçlarının açıklamasının ardından hac görevini yerine getirmeye hak kazanan adaylar kayıt işlemlerini 5 Şubat ile 16 Şubat arasında tamamlayabilecekler. Adaylar isterlerse bu kayıtları intenet üzerinden veya müftülüklere giderek tamamlayabilirler. İşlemlerin tamamlanmasından sonra ise yedek isimlerin 22 Şubat ve 5 Mart tarihlerş 2018 tarihinden itinbareDiyanet tarafından 01 Şubat 2018 tarihi itibariyle kura sonuçlarının yayınlanmasının hac görevini yerine getirmeyi hak kazananlar hac kesin kayıt işlemi 5 Şubat ile 16 Şubat tarihleri arasında tamamlayacak. Hacı adayları isterlerse bu işlemi müftülükler üzerinden isterlerse internet ortamında yapabilecekler.

HAC İBADET GİDİŞ VE DÖNÜŞ TARİHLERİ

Hac ibadetini yerine getirmek isteyen adaylar için gidişler; 17 Temmuz 2017 tarihinde başalyacak, 15 Ağustos 2018’de tamamlanacak. Dönüşler ise 25 Ağustos 2018’de başlayacak, 20 Eylül 2018’de sona erecek. 

Hac kurası sonuçları için: http://hac.diyanet.gov.tr/ (bu web adresini tarayıcınızın arama satırına koplayarak söz konusu kura sonuçlarına direkt ulaşım sağlayabilirsiniz.)

Kamupersoneli.net I ANKARA