Gündem

DİB Başkanı Erbaş'tan Üniversitelere Okul Öncesi Din Eğitimi Bölümü Açılsın Teklifi

OKUL ÖNCESİ DİN EĞTİMİ TEKLİFİ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Kalite Yönetim Sistemi ve Dış Değerlendirici Eğitim Programına katıldı. Programda açıklamalarda bulunan DİB Başkanı Ali Erbaş ilahiyat fakültelerinde ya da eğitim fakültelerinde okul öncesi din eğitimi bölümünün açılmasını istediklerini vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş açıklamalarında İlahiyat fakültelerinde ya da eğitim fakültelerinde “okul öncesi din eğitimi” bölümünün açılmasını istediklerini belirterek Diyanet İşleri Başkanlığı olarak okul öncesi din eğitiminin olduğunu ilahiyat fakültelerinde okul öncesi din eğitiminin şu anda olmadığını vurguladı.

“ÖĞRETMENE İHTİYACIMIZ VAR”

Konu ile ilgili olarak Ali Erbaş “Biz ısrarla ilahiyat fakültelerinde ya da eğitim fakültelerinde okul öncesi din eğitimi bölümünün açılmasını istiyoruz. Buna çok ihtiyacımız var. Biz 5 sene önce okul öncesi yani 4-6 yaş grubu Kur’an kursu programını başlattık 3 bin kadar öğrenciyle, şu an 150 bine ulaştık. 150 bin öğrencimiz oldu. Ve talepler o kadar fazla ki eğer taleplere cevap verebilsek öğretmen ihtiyacını karşılayamıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanlığında Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile yapılan ortak çalışma kapsamında 360 saatlik sertifika programı yaptıklarını vurgulayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş bu programlara devam eden yüz yüze eğitim alan öğretmenlerini ancak o sınıflara soktuklarını bu yüzden de öğretmene ihtiyacın olduğunu ifade etti.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Çok dogru bir tesbit dinde çok zayıfız o gençler almış başlarını gidiyorlar din imandan haberleri yok çok üzülüyorum kendi çocuklarım adına söylüyorum kötü bi alışkanlıkları yok ibadetde yok desdeklerim böyle projeyi