Gündem

DİB'ten flaş açıklama: Şiddetle lanetliyoruz!

KKTC’de temaslarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ziyaret etti. Ali Erbaş burada yaptığı açıklamalarında özgürlüklerin de bir sını olması gerektiğini belirterek hakaret sınırına varmaması gerektiğini vurguladı. Ali Erbaş açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Bu anlamda söz konusu derginin yayın politikası çirkin ve kınıyoruz” dedi. Erbaş, İslam’ın barış ve hoşgörü dini olduğunu ve asırlardan beri farklı inanç ve mezheplerden insanları bir arada yaşattığını belirterek “Hem İslam peygamberine hem de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çirkin şekilde saldıran dergiyi en ağır ifadelerimizle lanetliyoruz”

Diyanet İşleri Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaret içerikli yayın nedeniyle, Fransız dergisi Charlie Hebdo’yu kınadı. DİB tarafından yapılan yazılı açıklamada son zamanlarda Fransa başta olmak üzere Avrupa’da, İslam’a ve Müslümanlara yönelik hakaret ve saldırıların çok ciddi boyutlara ulaştığı, Charlie Hebdo dergisinin de yayınlarıyla bu duruma öncülük ettiği belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

ŞİDDETLE LANETLİYORUZ

“Söz konusu karanlık dergi, son baskısında yine Peygamber Efendimizi ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı konu edinen çok çirkin bir karikatür yayınlamaktadır.

Söz konusu karanlık dergi, son baskÖnemle ifade ediyoruz ki, yalan, iftira, hakaret, aşağılama, hedef gösterme, provoke etme gibi tutum ve tavırlar asla özgürlük kavramıyla izah ve kamufle edilemez. Dolayısıyla, insanlığın yüz karası menfur dergiyi şiddetle lanetliyoruz”