Gündem

Dilenci Kılığına Giren Zabıta Kazandığı Para İle Şaşkına Çevirdi!

Uşak Belediyesi tarafından hazırlanan videoda zabıtalar dilencilerin insanların iyi niyetlerini nasıl istismar ettiklerini göz önüne sermek adına zabıta memuru dilenci kılığına girdi. 

Sadece 10 dakika içerisinde zabıta memurunun dilencilik yaparak 80 lira kazanması büyük şaşkınlık yarattı. Zabıtalar daha sonra çekimlerde para veren kişilerle röportajda yaptı. Röportaj esnasında para veren kişilerin büyük bir bölümü dilencilere yine para vereceklerini söyledi. 

Zabıtalar Dilencilere Karşı Halkı Uyarıyor!

Zabıtalar gün içerisinde sürekli olarak dilencilerle mücadele etmek zorunda kaldıklarını söyleyerek yakaladıkları her dilencinin üzerinden büyük paralar çıktığını söyledi. Bu nedenle vatandaşları iyi niyetlerini suistimal eden bu kişilere para vermemeleri konusunda uyaran zabıtalar halkı daha dikkatli davranmaya davet etti. 

Dilencilerin Banka Hesapları Dudak Uçaklatıyor 

Uşak Zabıta ekipleri yapmış oldukları açıklamada yakalanan dilencilerin üzerlerinde çıkan paranın yanı sıra adlarına açılan banka hesaplarında da adeta servet biriktirdiklerini söyledi. Kazanılan bu büyük paralar ne yazık ki dilenci çetelerinin sayılarının da artmasına neden olurken zorla dilendirilen çocuklar büyük mağduriyetlerin yaşanmasına neden oluyor. 

Uşak Belediyesi tarafından yayımlanan video kısa sürede sosyal medyada yüksek izlenme oranına erişirken videoyu izleyen pek çok kişi “yanlış meslek seçmişiz”, “işi bırakıp yarın dilenciliğe başlıyorum” yorumlarında bulundu. 

Kamupersoneli.net – Ankara