Gündem

Dilenciyi Yakaladıktan Sonra Zabıta Memurundan Flaş Çağrı: Gelin Vurun !

Meydana gelen olay 9 Mayıs 2018 tarihinde Tahsin Ünal Mahallesi Atatürk Parkı yakınında yaşandı. Çevredekiler zabıta ekiplerini arayarak elinde dini kitap ve anahtar bulunan kişinin satış bahanesiyle dilencilik yaptığı ihbarında bulundu.

Zabıta ekipleri bölgeye gittiğinde dilencilik yaptığı iddia edilen kişi ekipleri görünce kaçmaya başladı. İki zabıta memuru kaçan kişinin peşinden koştu ve kovalamaca başladı. Çevredeki vatandaşlardan birinin yardımı ile dilenci yakalandı.

Zabıta memurlarından biri ve kovalamacada zabıta memurlarına yardım eden kişi yakalanan ve dilencilik yaptığı iddia edilen kişiyi etkisiz hale getirmeye çalıştı. Bu sırada diğer zabıta memuru çevredekilere bir çağrı yaptı.

DİĞER ZABITA MEMURU KORUDU

Konu ile ilgili olarak Hürriyet’in aktardıklarına göre zabıta memuru çevredeki vatandaşlara ”Vatandaş, gelin vurun. Bu adam şehir dışından geliyor, burada artistlik yapıyor” dedi. Dilencinin yakalanmasında zabıta memurlarına yardımcı olan kişi yerde yatan dilenciye yumruk atmaya kalktı. Ancak vatandaşın bu hamlesi diğer zabıta memuru tarafından engellendi. Bu sırada çevredekilere vurmalarını söyleyen zabıta, diğer arkadaşının kolundan çekerek, “Bırak gel biz gidelim. Bunu vatandaşa bırakalım” dedi. Ancak başarılı olamadı ve zabıta memuru vatandaşın dilenciye saldırmasını önlemek için çabasını sürdürdü.

LİNÇ GİRİŞİMİ OLDU

Diğer zabıta memuru yine çevreye seslenerek, ”Madem öyle şikayet ediyorsunuz. Bir kişi gelmiyor yanımıza” dedi. Bunun üzerine çevrede toplanan kalabalık, tekme ve yumruklarla dilenci olduğu ileri sürülen kişiye saldırdı. Diğer zabıta memuru ise dilenciyi korumak için mücadele etti ve kalabalığın arasından güçlükle dilenciyi kurtardı. Ardından dilenci olduğu iddia edilen kişi zabıta arabasına bindirilerek Karaman Belediyesine götürüldü. İsmi açıklanmayan kişinin, hakkında Kabahatler Kanunu’na göre 124 lira idari para cezası uygulandıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA