Gündem

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Kırgızistan Heyeti Görüşmesi

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinde bir açıklama yayımlandı. Yayımlanan açıklama ” Kırgızistan Heyeti Genel Müdürlüğümüzü Ziyaret Etti ” başlığı ile yayımlandı. Yayımlanan açıklamaya göre;

Kırgızistan-Oş Devlet Üniversitesi  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zamir BOCONOV başkanlığında aynı üniversiteden  Prof. Dr. Mamatay  PAPİYEV,  Prof. Dr. Bukarbay İMETOF, Prof. Dr. Tutdumamat KADİROV,  Doç Dr. Sapar AMCALİYEV ve  Oş İmam Hatip Lisesi Kırgız tarafı müdürü Cenisbek ELBOLDİEV’den oluşan heyet Genel Müdürlüğümüzü ziyaret etti.
 
Heyet, Türkiye’nin sahip olduğu din eğitimi tecrübesini yerinde görmek üzere ülkemize gerçekleştirdikleri ziyaret ile Türkiye’deki din eğitim ve öğretimi, özellikle de İmam Hatip Okulları hakkında ayrıntılı bilgi edinmek istediklerini ifade ettiler.
 
Genel Müdürümüz Nazif YILMAZ, Kırgız heyetine ülkemizdeki din öğretimi uygulamaları ve sahip olduğumuz din eğitim ve öğretim tecrübesini aktararak, örgün eğitim içinde yer alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi, Din, Ahlak ve Değerler alanındaki seçmeli dersler, Anadolu imam hatip liseleri ders programları, içerikleri ve kitapları, öğrencilerin mezuniyet sonrası istihdamı ile bu derslerin öğretmenlerinin eğitimi, formasyonu ve istihdamı konusunda bilgiler verdi.
 
Heyet, kendilerine gösterilen ilgi ve alakadan çok memnun olduklarını ve ülkemizden memnuniyetle ayrılacaklarını ifade ederek Genel Müdürümüzü Kırgızistan’a davet ettiler.

Kamupersoneli.net / ANKARA