Gündem

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Trump'a Çok Sert Yanıt

Akşam saatlerinde ABD Hazine Bakanı, Türkiye’ye yönelik açıklamalarda bulunmuş ve rahip Brunson’un serbest bırakılmaması halinde yaptırım devam edeceğini söylemişti. 

Söz konusu açıklamalarda ayrıca ABD Başkanı Donad Trump’ın “Türkiye iyi bir dost olmadığını kanıtladı” ifadeleri yer almıştı. ABD tarafından gelen bu açıklamalara ise Türkiye’den yanıt geldi. 

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU’NDAN TRUMP’A SERT YANIT

ABD tarafından gelen bu açıklamaların üzerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 10. Büyükelçiler Konferansı’nın kapanış konuşmasında yanıt verdi. Bu açıklamaları sert bir dille eleştiren Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu “ABD, gerçek dostun kim olduğunu bilmiyor, göremiyor.” açıklamalarında bulundu. Konuya dair değerlendirmelerinde Türkiye’nin ABD’ye yönelik hiçbir yanlışının olmadığının altını çizen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu yargı sürecinin tarafsız ve herkese eşit bir şekilde işlediğinin vurgusunu yaptı. 

Açıklamasında ayrıca ABD’nin terör örgütlerine yönelik silah desteğine vurgu yapan Mevlüt Çavuşoğlu “Terör örgütüne binlerce tır silah vermek mi dostluğa aykırı, yasal bir sürecin Türkiye’de işlemesi mi?” açıklamasında bulundu. Mevlüt Çavuşoğlu açıklamasında ayrıca ABD ile ilişkilerin geleceğine dair de şu ifadeleri kullandı. 

“Biz, hiçbir ülke ile sorun yaşamak istemeyiz. ABD ile sorun yaşamaktan hiçbir zaman mutlu olmayız. ABD ile olan sorunlarımızı çok kolay çözebiliriz ama ABD’nin şu anki anlayışıyla değil.”

Kamupersoneli.net – ANKARA