Gündem

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Reina Saldırganının Kimliğini Açıkladı

 Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İstanbul’daki terör saldırısını düzenleyen kişinin kimliğinin belirlendiğini söyledi.

SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENMİŞTİ

İstanbul’un ünlü gece kulübü Reina saldırısına ilişkin detaylar gelirken yılbaşı gecesi düzenlenen bu saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti. 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin yapılan açıklamalarda ise saldırganın terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu açıklandı. Ayrıca DEAŞ yetkililerinin özel olarak seçtiği elaman olarak bilinen Reina saldırganı için 81 ilde arama çalışma faaliyetlerinin sürdürüldüğü açıklandı.

FARKLI KIYAFET GİYEREK UZAKLAŞTI

Reina saldırganının büyük bir soğukkanlılık gösterek yerde yatan yaralıların başlarına ateş ederek öldürdüğü ve daha sonra üzerinde bulunan montu çıkartarak giydiği farklı kıyafetlerle olay yerinden kaçtığı açıklanmıştı.


15 DAKİKA SİLAHLAR SUSMAMIŞ

Reina’da yaşanan hain saldırı anına ilişkin detaylı bir diğer görüntü ise Boğaz’ın karşı kıyısında bulunan Beylerbeyi’nden çekildiği belirlendi. Çekilen kayıtta 45 saniye boyunca silah seslerini hiç kesilmeden devam ettiği açıklandı. Bulunan kamera görüntüleri, saldırının birkaç dakika ile ifade edilecek şekilde olması ve çok kısa süre içinde başlayıp bittiğini işaret ediyor. Olay yerine yakın olan polis ekiplerinin verdiği bilgiye göre ise saldırı 15-20 dakika sürdüğü ifade edildi.

ŞEHİRLER ARASI TERMİNALDE GÖRÜNTÜLENDİĞİ AÇIKLANMIŞTI

Bir otobüs firmasına girek ‘Ebu Muhammed’ adına kullanrak bilet aldığı belirlenen teröristin bulunan görüntülere 1 kişi olarak yansıdığı açıklandı.

Diğer yandan Reina’da katliam yapan teröristin evinde gözaltına alınan eşi ve 2 çocuğuyla beraber 20 Kasım tarihinde uçağa binerek İstanbul’a geldiği iddia edildi. Alınan ifadelere göre teröristin eşi verdiği ilk ifadesinde, saldırıyı televizyondan öğrendiğini ve eşinin DEAŞ’la ilgisinin bulunduğundan haberinin olmadığını olayla alakalı bir bilgisinin olmayacağını savundu.

Kamupersoneli.net | ANKARA