Gündem

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Trump Yönetiminden Gülen'in İadesini Bekliyoruz

ABD Başkanlığı görevini Barack Obama’dan devralan Donald Trump’ın yemin töreninde bulunamk üzere Washington’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, birkaç takım açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin yeni ABD yönetimi tarafından FETÖ elebaşı Gülen’in iadesi ve ABD’nin terör örgütleriyle alakalı olarak PKK’nın Suriye uzantısı olan YPG ile iş birliğine son verilmesi yönünde beklentilerinin bulunduğuna dikkati çeken Bakan Çavuşoğlu, Trump’ın başkanlığında ABD ile ilişkilerin ciddi anlamda güzel sonuçlara sebep olacağına değindi.

RUSYA İLE BERABER TERÖRE MÜCADELE

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin NATO’dan uzaklaştığı ve Rusya ile yakınlaştığı yönünde çıkan haberlere cevap vermesi istenildiğinde ise “Rusya ile NATO müttefiklerine ya da başkalarına karşı değil, teröre karşı iş birliği yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

TRUMP DEAŞ MÜCADELESİNDE BÜYÜK ROL OYNAYACAK

İstanbul ve Ankara’da yaşanan son terör saldırılarına ilişkin olarak faillerinin, Suriye’deki YPG kamplarından geldiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, “ABD kendisini YPG’ye tutsak etti. Bir terör örgütü ABD gibi büyük bir ülkenin politikasını zorluyor. Bu kabul edilebilir mi? Hayır.” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin El Bab savunmasının ardından Rakka’ya yöneleceğini ve PYD ile karşı karşıya kalınırsa savaşılacağını belirten Çavuşoğlu, Türkiye’nin, Trump’ın DEAŞ ile mücadelede yeni bir enerji sağlayacağının yanı sıra bu sorunların ortadan kalkacağını ifade etti.

FETHULLAH GÜLEN’İN İADESİ

Fethullah Gülen’in iadesi konusunda ise ABD Adalet Bakanlığından ağustos ayına kadar bu yana haber almadıklarına vurgu yapan Bakan Çavuşoğlu, “Türkiye’nin Gülen’in iadesi talebine Trump yönetiminden erken olumlu bir yanıt bekliyoruz.” açıklamasını yaptı.

Kamupersoneli.net | AA